Victor Negrescu: “PE solicită 300 de milioane de euro în plus pentru combaterea prețurilor la energie și include fonduri pentru aderarea României la spațiul Schengen”
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Victor Negrescu: Prioritatea în aceste negocieri a fost să aducem amendamente la bugetul european pentru a include fonduri pentru măsurile care îi protejează pe cetățeni în actualul context
Victor Negrescu: Prioritatea în aceste negocieri a fost să aducem amendamente la bugetul european pentru a include fonduri pentru măsurile care îi protejează pe cetățeni în actualul context
Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European, a anunțat faptul că legislativul european solicită suplimentarea cu 300 de milioane de euro a fondurilor alocate măsurilor europene pentru combaterea prețurilor ridicate la energie în bugetul european pentru anul viitor și includerea unor resurse financiare care să ajute la aderarea și integrarea României în spațiul Schengen ca urmare a negocierilor și demersurilor realizate de grupul social-democrat.

“Prioritatea noastră în aceste negocieri a fost să aducem amendamente la bugetul european pentru a include fonduri pentru măsurile care îi protejează pe cetățeni în actualul context. Creșterea prețurilor la energie, combinată cu invazia Federației Ruse în Ucraina, inflaţia crescută și dificultatea multor sectoare de a se recupera după pandemie, au înrăutățit o situație deja dificilă pentru mulți cetățeni ai UE. De aceea, am amendat bugetul Uniunii pentru a proteja mai bine cetățenii europeni și IMM-urile în fața unui context global deosebit de dur.

Una din cele mai importante realizări ale grupului social-democrat și ale negocierilor este solicitarea Parlamentului European de a suplimenta cu peste 300 de milioane de euro fondurile alocate pentru măsurile de combatere a prețurilor ridicate la energie în bugetul european pentru anul viitor, de la investiții în creșterea producției și de îmbunătățire a infrastructurii până la proiecte de eficientizare.

De asemenea, propunerile Parlamentului European la bugetul european includ fonduri suplimentare pentru sănătate și educație, IMM-uri și fermieri, dar și resurse consistente pentru zona de inovație, transporturi și ajutor umanitar. Practic, legislativul european a dat o direcție bugetării pe anul viitor ce va influența cu siguranță proiecțiile bugetare ale statelor membre aflate în curs de creionare” a explicat raportorul alternativ pentru bugetul european, Victor Negrescu.

Vezi și: PSD, candidat la președinția României. Ciolacu: Am făcut referire directă la domnul... S-a terminat!/ Chirieac: Nimeni nu are șanse fără o structură de partid

Reprezentantul României în Parlamentul European, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, a menționat faptul că a obținut și alocarea de fonduri suplimentare pentru a facilita integrarea României în spațiul Schengen.

“Am reușit să reiterăm mesajul de sprijin pentru aderarea României la spațiul Schengen, alocând fonduri specifice care să faciliteze integrarea țării noastre în acest spațiu de liberă circulație. În total creșterea propusă este de 25 de milioane de euro.

Tot în acest context, am solicitat fonduri de preaderare pentru Republica Moldova, resurse suplimentare pentru Anul European al Educației și Formării și un sprijin consistent pentru IMM-uri” a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Propunerea de buget pentru anul 2023 urmează să fie aprobată, luni, de Comisia pentru Bugete a legislativului european şi negociată de reprezentanţii Comisiei Europene, ai Consiliului European şi ai Parlamentului European în următoarele săptămâni. Votul final va avea loc la finalul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel