Victor Negrescu, pe lista scurtă pentru Comisia Europeană? Numele luate în calcul de Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Numele europarlamentarului PSD Victor Negrescu este vehiculat ca fiind prima opțiune a guvernului pentru funcția de comisar european.

În presă a apărut informația, pe surse, că Victor Negrescu s-ar afla pe lista scurtă pentru Comisia Europeană. Din surse alternative, această informație n-a putut fi confirmată de DC News. Pe listă s-ar lua în calcul să fie Mihai Tudose, un nume care a mai fost vehiculat, care a și deschis lista pentru Parlamentul European, dar și o ”doamnă”, acesta fiind un deziderat al politicii românești cu fiecare ocazie, deși ratat fără excepție. Propunerea oficială ar urma să fie făcută la finalul lunii august.

Reconfirmată săptămâna trecută pentru al doilea mandat de preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen ar fi precizat că doreşte ca fiecare ţară membră să propună un bărbat şi o femeie pentru a ocupa funcţia de comisar european ce revine statului respectiv. Ea și-ar dori să înceapă interviurile cu candidaţii la jumătatea lunii august. Fiecare candidat selecționat va fi audiat în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, după care întreaga Comisie va trebui să obţină votul eurodeputaţilor.

VEZI ȘI: România, somată să trimită doi comisari europeni la Bruxelles

Cine este Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu este singurul român ales vicepreședinte al legislativului european care reprezintă una dintre cele trei familii politice europene care au ajuns la un acord cu privire la formarea unei majorități în principalele instituții europene. Victor Negrescu (38 de ani) este în prezent vicepreședinte al PSD și al social-democraților europeni (PES).

Precizăm că eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu a fost ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European cu 394 voturi pentru din 665 voturi valabil exprimate. 

Totodată, important de menționat despre acesta este că a preluat mandatul de europarlamentar la 1 februarie 2020, ca urmare a faptului că România a obținut, după Brexit, un nou mandat în Parlamentul European. Totuși, el și-a început cariera profesională în calitate de jurnalist la Radio France Internationale, colaborând în paralel cu prestigioasele publicații Le Monde diplomatique și Regard. În paralel, acesta a dezvoltat o organizație de tineret, AEF România, care a reunit peste 1.000 de tineri pasionați de cultura franceză, alături de care a sprijinit organizarea în România a Summitului Francofoniei.

Negrescu și-a început cariera universitară în anul 2009 la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, pentru a se alătura din 2012 Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. De asemenea, a fost prorector al SNSPA, în anul 2019.

Victor Negrescu a mai lucrat la început de carieră în calitate de consilier la Parlamentul României, Parlamentul European și Ministerul Energiei. Înainte de a fi ales în Parlamentul European, a făcut din echipa de management din România a uneia din cele mai puternice companii de outsourcing la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel