Victor Negrescu, europarlamentar după Brexit. Ce responsabilităţi şi-a impus
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Europarlamentarul social democrat Victor Negrescu a anunţat ce responsabilităţi are, după ce a intrat în Parlamentul European ca urmare a Brexitului. 

"Sunt unul din acei români reîntorși în țară după aproape 9 ani trăiți în afara României și am responsabilitatea, în calitate de europarlamentar intrat după #Brexit, să mă lupt pentru drepturile diasporei românești oriunde în lume.

În urmă cu doi ani, pe când reprezentam România, în calitate de ministru al afacerilor europene, am obținut garanții ferme pentru românii care se află deja în Marea Britanie, iar astăzi trebuie să obținem drepturi și oportunități egale pentru toți românii care doresc să trăiască acolo, care doresc eventual să se întoarcă în România, care studiază sau vor să facă afaceri în ambele țări. În Parlamentul European, românii din Marea Britanie au în mine un reprezentant determinat să le apere drepturile.

De aceea, în acest weekend, am fost la Londra cu deputații Florin Manole și Andrei Pop și secretarul general PES activists România, Janina Sitaru, pentru a propune un set de acțiuni post-Brexit printre care un sistem de monitorizare și alerte.

O întâlnire interesantă a fost cu comunitatea românească din Brent, una din cele mai importante din Regatul Unit, la care a participat parlamentarul britanic, Barry Gardiner.", a scris Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel