Data publicării:

Victor Negrescu a fost numit vicepreşedintele PE responsabil cu lupta împotriva corupţiei

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Europarlamentarul Victor Negrescu şi-a aflat portofoliul de care se va ocupa ca vicepreşedinte al Parlamentului European. El va fi responsabil de lupta împotriva corupţiei. 

"Negocierile privind portofoliile vicepreședinților Parlamentului European s-au încheiat cu succes.

Sunt onorat să fiu vicepreședintele responsabil de lupta împotriva corupției și pentru politicile în materie de transparență ale legislativului european.

Totodată, în atribuțiile mele va fi și relația cu Republica Moldova, în coordonare cu președinta Parlamentului European.

Voi gestiona de asemenea și relația cu partenerii sociali, cu organizațiile internaționale non-militare, Organizația Mondială a Comerțului și Organizația Internațională pentru Muncă, precum și cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

În ceea ce privește responsabilitățile interne, voi superviza panelul pentru viitorul științei și tehnologiei, voi reprezenta legislativul european în cadrul Sistemului European de Evaluare a Strategiilor și a Politicilor și voi avea calitatea de membru al Grupului de lucru pentru comunicare, informare și cercetare", a transmis Victor Negrescu pe Facebook.

Victor Negrescu, intervenție fermă împotriva tăierii a 1,52 miliarde de euro din bugetul anual al UE

În intervenția sa, europarlamentarul PSD a susținut că propunerea Consiliului UE este inacceptabilă și a subliniat necesitatea suplimentării alocărilor financiare în vederea asigurării investițiilor necesare și creșterii nivelului de trai al cetățenilor.

“Nu. Propunerea pe care a făcut-o Consiliul pentru bugetul european al anului viitor nu poate fi acceptată ca atare.

Se îndepărtează prea mult de ceea ce Parlamentul European a solicitat prin orientările sale adoptate anul acesta și se propun tăieri severe care contravin cu ceea ce s-a agreat în recenta revizuire a Cadrului Financiar Multianual.

Rolul meu în calitate de raportor și negociator-șef al Parlamentului European este de a apăra rolul de autoritate bugetară a instituției noastre, dar și să mă asigur că bugetul anual adresează prioritățile asupra cărora am convenit cu grupurile politice.

Recentele alegeri europene au transmis un mesaj clar cu privire la faptul că, pentru a avea mai multă solidaritate între statele membre și mai multe investiții în politici și programe, avem nevoie de finanțări adecvate și avem nevoie, desigur, ca acele finanțări să îmbunătățească viețile oamenilor.

Acest apel nu poate fi tradus prin mai multe tăieri bugetare și printr-o reducere a resurselor mult necesare pentru a ajuta cetățenii noștri să depășească această perioadă dificilă.

Bugetarea prudentă nu înseamnă blocarea finanțării priorităților cetățenilor, nu înseamnă reduceri din contribuțiile bugetare și cu siguranță nu înseamnă tăieri din programe pentru a finanța rate crescute ale dobânzilor. Trebuie să facem mai mult împreună și mai bine, nu mai puțin’’, a precizat negociatorul-șef al Parlamentului European, Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel