Victimele tragediei de la școala din Texas erau din aceeași clasă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Victimele împușcăturilor de la o școală din Texas sunt dintr-o singură clasă.

Cei 19 copii și cei doi profesori masacrați la o școală primară din sudul Texasului se aflau într-o singură clasă, au stabilit polițiștii. Atacatorul s-a baricadat într-o sală în care se aflau elevi de clasa a patra.

Ulterior, Poliția a înconjurat școala primară, spărgând geamurile în încercarea de a evacua copiii și personalul, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Departamentului de Siguranță Publică din Texas, Chris Olivarez. Ofițerii au pătruns în cele din urmă în clasă și l-au ucis pe atacator, în vârstă de 18 ani. Acesta și-a început atacul împușcându-și bunica acasă. Apoi a condus până la școala din apropiere, unde a făcut un accident și a intrat în clădire purtând echipament tactic și o pușcă, au explicat autoritățile, potrivit Reuters, notează Mediafax. Bunica sa a supraviețuit, dar se află în stare critică. Anchetatorii speră că ea poate face lumină în privința motivului împușcăturilor.

De asemenea, mai mulți copii au fost răniți în timpul atacului.

Președintele Joe Biden, mesaj: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor?

„19 copii au fost uciși la o școală din Texas într-un atac armat. Un nou masacru... O școală elementară, copii frumoși, inocenți, de clasa a doua, a treia, a patra. A pierde un copil este ca și cum ți-ai smulge o bucată din suflet. Ca națiune, trebuie să ne întrebăm: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm că este nevoie să facem? De ce suntem dispuși să trăim cu acest măcel? De ce continuăm să lăsăm asta să se întâmple? Unde, în numele lui Dumnezeu, ne este coloana vertebrală? Este timpul să transformăm durerea în acțiune", a transmis președintele SUA, Joe Biden. 

Carnagiul a avut loc la zece zile după ce zece persoane au fost ucise în Buffalo, New York, într-un cartier predominant de culoare. Autoritățile au acuzat un tânăr de 18 ani care, potrivit acestora, a călătorit sute de kilometri până la Buffalo și a deschis focul cu o pușcă de asalt într-un magazin alimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel