Victimele Holocaustului, comemorate, azi, în Parlamentul European. Dan Motreanu, europarlamentar (PNL): Să prevenim repetarea unor astfel de orori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dan Motreanu
Dan Motreanu
Parlamentul European a comemorat, azi, victimele Holocaustului. În deschiderea ceremoniei de comemorare, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a numit Holocaustul „cea mai mare crimă din istorie”.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a caracterizat Holocaustul drept ”o crimă menită să șteargă un popor de pe fața pământului”. ”O crimă menită să provoace groază unor generații întregi. O crimă care a modelat proiectul nostru european modern, într-o întruchipare a promisiunii atemporale: să nu se mai întâmple niciodată”, a declarat Roberta Metsola.

La rândul său, președintele Israelului, Isaac Herzog, a subliniat că antisemitismul nu a apărut din neant. ”Mașina nazistă a morții nu ar fi reușit să-și îndeplinească viziunea teribilă dacă nu ar fi întâlnit în cale un sol fertilizat de ura împotriva evreilor”, a apreciat președintele Israelului.

”Înainte de a fi construit un singur lagăr de exterminare, în mintea maselor, evreul era deja praf uman, subuman”, a avertizat președintele Israelului.

Antisemitismul și negarea Holocaustului încă există, sub forme noi și sunt răspândite prin canale noi, în special internetul, a atras atenția președintele Israelului. Prin educație, legislație și alte instrumente pe care le au la dispoziție, europarlamentarii și Uniunea Europeană trebuie să combată rasismul, ura și antisemitismul în toate formele sale, a declarat acesta. 

”Cunoașterea adevărului istoric și transmiterea acestui adevăr către generațiile mai tinere, prin educație, ne ajută să prevenim repetarea unor astfel de orori”, a subliniat Dan Motreanu, europarlamentar PNL.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost stabilită la 27 ianuarie de Organizația Națiunilor Unite pentru a comemora Holocaustul și eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

2. logogroup ... (logogroup_51010100.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel