Viciile la care trebuie să renunţe pacienţii oncologici. Teorie despre alimentaţie, demontată de dr. Mircea Dediu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr. Mircea Dediu spune ce impact are alimentaţia în ceea ce priveşte cancerul
Dr. Mircea Dediu spune ce impact are alimentaţia în ceea ce priveşte cancerul
Dr Mircea Dediu, Doctor în Științe Medicale și șeful Secției Oncologie Medicală din Centrul Oncologic SANADOR, a spus care sunt viciile la care pacienţii oncologici trebuie să renunţe, dar a şi demontat o teorie populară, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS şi DC MEDICAL. 

"Dacă ai fumat, trebuie să nu mai fumezi. Dacă ai consumat alcool, trebuie să renunţi. Dacă ai fost sedentar, trebuie să te mişti. Dacă eşti supraponderal, trebuie să cauţi să scazi în greutate. În măsura în care pacientul a trecut de un obstacol, trebuie să schimbe lucrurile astea. 

Dar, deşi toată lumea recunoaşte că trebuie făcut ceva, nu toţi o fac", a spus dr. Mircea Dediu. 

Sanador

Alimentaţia, impact la pacienţii cu cancer? 

Întrebat dacă se poate vorbi despre un impact din cauza alimentaţiei diferite faţă de acum două-trei decenii, medicul a venit cu un exemplu care contrazice această teorie. 

"E simplu să spui lucrul ăsta şi să pui toate nenorocirile actuale pe alimentaţie, e la îndemână. Găseşti şi argumente de tot felul, cu chimicale, cu E-uri, cu tot ce vrei şi ce nu vrei. E posibil să existe o corelaţie, dar nu aşa cum o vedem noi, nu aşa directă. Vă dau un exemplu. Dacă e să vedem care este localizarea tumorală a cărei frecvenţă de apariţie a scăzut cel mai mult, facem referire la cancerul gastric. Care tocmai el ar trebui să înghită toate chimicalele. Asta e realitatea", a concluzionat medicul Mircea Dediu, de la Clinica Oncologică SANADOR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel