Viceprimarul liberal din Câmpulung a demisionat din funcție, după ce Elena Lasconi (USR) l-a lăsat fără atribuții
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Nicu Zaharia
Sursă foto: Facebook Nicu Zaharia
Nicolae Zaharia, viceprimarul municipiului Câmpulung, a demisionat din funcție.

Nicolae Zaharia și-a anunțat demisia din funcția de viceprimar al municipiului Câmpulung, potrivit Evenimentul Muscelean.

În ultimele luni, între Nicolae Zaharia și Elena Lasconi, primarul orașului, au existat mai multe tensiuni, după ce viceprimarul a fost lăsat fără atribuții.

PNL s-a făcut scut în jurul viceprimarului

În iulie 2022, atunci când Elena Lasconi l-a lăsat fără atribuții pe Nicolae Zaharia, Partidul Național Liberal a rămas alături de viceprimarul pe care îl propusese. în cadrul protocolului de colaborare cu reprezentanții USR:

„PNL CÂMPUNG FACE SCUT ÎN JURUL VICEPRIMARULUI NICOLAE ZAHARIA ȘI CONDAMNĂ FERM RETRAGEREA ATRIBUȚIILOR ACESTUIA DE CĂTRE PRIMAR!

Doamna Elena Valerica Lăsconi recidivează în ceea ce privește limbajul de mahala și atacurile la persoană adresate consilierilor locali ai PNL. După ce în urmă cu câteva luni îi atribuia doamnei doctor Dumitrescu epitetul de “madam” și solicita excluderea acesteia din Consiliul Local, acum și-a mutat ținta pe viceprimarul Nicolae Zaharia. Cu un limbaj suburban, a pornit atacuri la persoană și la viața privată a celui pe care, până mai ieri, îl considera cel mai bun viceprimar de care putea avea parte. Atacuri au venit atât din zona online cât și din zona presei, lucru care ne face să credem că a fost premeditată o campanie de denigrare a viceprimarului PNL pentru a putea motiva decizia luată astăzi de primarul Câmpulungului, aceea de a-l lăsa pe Nicu Zaharia fără atribuții.

Doamna Lăsconi știe foarte bine că în protocolul de colaborare dintre PNL și USR sunt prevăzute atribuțiile și domeniile de coordonare ale viceprimarului, iar decizia de a-i retrage acestuia atribuțiile conduce la nulitatea protocolului și la ruperea alianței. Aceștia sunt niște pași premergători pentru formarea unei noi majorități în Consiliul Local, lucru pe care noi îl semnalam încă de săptămâna trecută.

Faptul ca i-a retras principalele atribuții și i-a lăsat doar două este o nouă încercare de umilire a colegului nostru Nicu Zaharia, lucru inacceptabil pentru noi. Doamna primar nu a ținut cont de prestația sau de implicarea acestuia, ci a făcut o mutare pur politicianistă la îndemnul sfătuitorilor din umbră ai domniei sale, aceiași sfătuitori care au „băgat în groapă” și lucrările de pe bulevardul Pardon sfătuind-o să lucreze cu o autorizație de construcție ilegală.

Nicu Zaharia este un profesionist care a stat departe de mizeria politică și socială din Câmpulung, create în ultimii 2 ani de actualul primar. Cu riscul de a nu fi în prim planul camerelor de luat vederi, a evitat să se amestece în scandalurile inventate pe bandă rulantă de actualul primar și s-a concentrat pe activitatea administrativă, încercând să-și aducă aportul la dezvoltarea orașului. Inclusiv evenimentul care a marcat anul 2021, “Câmpulung 500”, a fost conceptul profesorului Nicolae Zaharia.

PNL Câmpulung condamnă modul jignitor prin care primarul municipiului Câmpulung se raportează la colegii din administrație și își afirmă sprijinul necondiționat pentru viceprimarul Nicolae Zaharia, făcând front comun în jurul acestuia. Îi transmitem doamnei primar că nici consilierii locali și nici viceprimarul nu sunt niște jucării la dispoziția acesteia pe care le poate arunca atunci când s-a plictisit de ele.

Câmpulungul are nevoie de normalitate iar viceprimarul Nicolae Zaharia, prin decența specifică, a încercat să imprime comunității un astfel de climat. Poate că nu ar fi rău ca și doamna primar să-i urmeze exemplul!”, au transmis, în iulie 2022, reprezentanții locali ai PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel