Viceprimarul Horia Tomescu (USR-PLUS) nu-l susține pe condamnatul propus de partidul său în administrația unui centru medical
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viceprimarul Horia Tomescu (USR-PLUS) nu susține condamnații propuși de partidul său în administrațiile spitalelor  /  Sursă foto: Facebook Horia Tomescu
Viceprimarul Horia Tomescu (USR-PLUS) nu susține condamnații propuși de partidul său în administrațiile spitalelor / Sursă foto: Facebook Horia Tomescu
Horia Tomescu, viceprimarul USR-PLUS al Capitalei, a spus că nu susține persoanele condamnate propuse de partidul său pentru Consiliile de Administrație ale spitalelor.

Într-o postare pe Facebook, Horia Tomescu, viceprimar al Capitalei, spune că nu va susține persoane condamnate pentru Consiliile de Administraţie ale spitalelor:

„După mulți ani de administrație coruptă și incompetentă, USR PLUS a promis bucureștenilor o reformă din temelii în spitalele din Capitală. Asta înseamnă stop concursurilor aranjate și interimatelor prelungite la infinit pentru ca managerii să fie ușor de controlat politic.

Concursurile trebuie să fie corecte, deschise oricui dorește să candideze și întrunește competențele necesare, indiferent de afilierea politică. De aceea am inițiat acum câteva luni procedura de selecție a membrilor Consiliilor de Administrație din Spitalele ASSMB, care numesc apoi comisiile de concurs pentru managerii din spitale. Important: potrivit legii, în consiliile de administrație puteau fi numite doar persoane deja angajate ale ASSMB care să aibă studii juridice și economice. Nu puteam să deschidem concursurile cu specialiști care nu erau angajați ASSMB.

Am ținut în jur de 50 de interviuri, am studiat CV-urile angajaților ASSMB care corespund cerințelor legii și am analizat activitatea lor profesională.

În ceea ce privește informațiile apărute despre domnul Răzvan Apostol, din ce știu, acesta avea cazierul curat la momentul angajării sale în instituție în 2019. Atașez mai jos CV-ul său, așa cum mi-a fost prezentat și mie.

Dacă se vor adeveri acuzațiile apărute în presă la adresa sa, nu îl voi sprijini în continuare pentru un rol în Consiliul de Administrație al Centrului de Evaluare şi Tratament al Toxico-dependenţelor pentru Tineri „Sf. Stelian”.

Interesul pacienților trebuie să fie pe primul loc în spitalele din București“, a scris Horia Tomescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel