Data publicării:

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, demarează campania de strângere de fonduri în contextul apelurilor continue pentru retragerea lui Biden din cursă

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, va fi gazda unei strângeri de fonduri în Massachusetts, sâmbătă, în timp ce președintele Joe Biden se confruntă cu presiuni constante din partea colegilor democrați și a donatorilor importanți pentru a-și încheia campania eșuată, potrivit Reuters.

Biden și cei mai apropiați consilieri ai săi au promis, vineri, să continue campania, chiar dacă marii donatori au semnalat că nu sunt dispuși să deschidă portofelele decât dacă președintele în vârstă de 81 de ani se retrage. Criza de încredere în capacitatea lui Biden de a câștiga a pus un mare accent pe Harris, despre care se crede pe scară largă că este cea mai probabilă înlocuitoare dacă el se retrage.

Evenimentele de strângere de fonduri ale lui Harris, inclusiv cel de sâmbătă din Provincetown, Massachusetts, atrag un interes suplimentar din partea donatorilor care doresc să semnaleze că sunt dispuși să se unească în jurul unei potențiale candidaturi a acesteia pentru Casa Albă, potrivit a trei organizatori de strângere de fonduri democrați. Evenimentul de strângere de fonduri este găzduit de celebrul organizator de nunți Bryan Rafanelli, iar secretarul pentru transporturi, Pete Buttigieg, este așteptat să țină un discurs, potrivit unei persoane familiare cu evenimentul.

Treizeci și cinci de democrați din Congres, reprezentând mai mult de 10% din membrii partidului în Congres, au cerut acum public lui Biden, care este izolat la casa sa din Delaware infectat cu COVID-19, să se retragă în urma unei dezbateri dezastruoase de luna trecută împotriva fostului președinte republican Donald Trump, care a ridicat întrebări cu privire la capacitatea sa de a câștiga alegerile din 5 noiembrie sau de a-și îndeplini îndatoririle pentru încă patru ani.

Fostul președinte democrat Bill Clinton și fostul secretar de stat american Hillary Clinton, l-au susținut în privat pe Biden în decizia sa de a rămâne în cursă și au încurajat activ donatorii să-l sprijine, a raportat NBC News sâmbătă, citând două surse familiare cu situația. Separat, reprezentantul american Mark Takano din California a devenit, sâmbătă, cel mai recent congresman democrat care a cerut lui Biden să se retragă din cursa prezidențială.

Campania lui Biden spera să strângă aproximativ 50 de milioane de dolari în donații mari în iulie pentru Biden Victory Fund, dar a obținut mai puțin de jumătate din această sumă până vineri, potrivit a două surse familiare cu eforturile de strângere de fonduri. Campania a calificat rapoartele despre o scădere a strângerii de fonduri în iulie drept exagerate, menționând că anticipa o scădere a donațiilor mari din cauza vacanțelor. Campania a spus că încă are 10 evenimente de strângere de fonduri programate pentru această lună.

Harris a asigurat vineri marii donatori democrați că partidul va prevala în alegerile prezidențiale, în timp ce tot mai mulți legislatori cereau coechipierului său, Biden, să se retragă. "Vom câștiga aceste alegeri”, a spus ea într-un apel organizat pe scurt pentru a liniști donatorii, potrivit unei persoane prezente în apel. "Știm care candidat din aceste alegeri pune poporul american pe primul loc: președintele nostru, Joe Biden”. Harris a participat la apel "la cererea directă a consilierilor seniori ai președintelui” a spus una dintre persoane, un cont confirmat de o altă persoană familiară cu situația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel