Data publicării:

Vicepreședintele Federației Germane de Fotbal își cere scuze după mesajul insultător adresat lui Zelenski, duminică

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Credit Foto: Dr. Bernd Gross at the German-language Wikipedia, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
Credit Foto: Dr. Bernd Gross at the German-language Wikipedia, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
Vicepreședintele Federeației Germane de Fotbal (DFB), Hermann Winkler, a fost criticat pentru comentariile sale despre șeful statului ucrainean. 

Vicepreședintele DFB, Hermann Winkler, a fost criticat pentru comentariile sale despre șeful statului ucrainean. Winkler l-a descris pe Zelenski drept un ”fost actor ucrainean” într-o postare de duminică, fără a menționa numele și funcția președintelui ucrainean, potrivit DW.

El a condamnat agresiunea președintelui rus, Vladimir Putin, dar nu a fost personal de acord cu tot ceea ce face Zelenski. 

”Berlinul în această dimineață. Din cauza unui ordin general datorat vizitei unui fost actor ucrainean, orașul este în mare parte izolat, râul Spree parțial închis pentru turiști", a scris Winkler pe Facebook făcând referire la vizita lui Volodimir Zelenski în Germania.

Zelenski a sosit la Berlin duminică,14 mai, pentru prima dată de la atacul Rusiei asupra Ucrainei. Ulterior, el și oamenii săi au primit Premiul Carol cel Mare, la Aachen.

”Un fost actor”

Referirea lui la Zelenski ca ”fost actor” a fost văzută pe scară largă ca o expresie a lipsei de respect față de șeful statului ucrainean, chiar dacă președintele Ucrainei a fost actor și comedian înainte de a intra în politică.

După declarațiile sale considerate ca fiind lipsite de respect față de șeful statului ucrainean, vicepreședintele DFB, Hermann Winkler, a revenit încercănd să dea o explicație.

Scuzele

”Postarea a fost creată într-o situație foarte emoționantă la memorialul din Treptow Park”, a scris luni pe Facebook vicepreședintele DFB, Hermann Winkler. ”Nu aș mai scrie-o. Îmi cer scuze pentru asta și, de asemenea, pentru iritația cauzată. Resping categoric să fiu pus în colțul simpatizanților lui Putin din această cauză”.

Winkler a avut o conversație luni cu președintele DFB, Bernd Neuendorf.

”Simbolismul batjocoritor”

Președintele DFB, Bernd Neuendorf, a declarat luni că declarația făcut de vicepreședintele Hermann Winkler despre președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este intolerabilă și insultătoare: ”În ziua în care el și poporul ucrainean au primit premiul internațional Carol cel Mare, simbolismul batjocoritor față de președintele ucrainean este intensificat”, a spus Neuendorf.

Citește și:

Zelenski, prima călătorie în Germania de la începutul invaziei. Întrevedere cu Scholz și Steinmeier pentru mai mult armament

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și-a anunțat duminică sosirea la Berlin pentru o vizită oficială, după ce a plecat din Roma, în urma întâlnirilor cu Papa Francisc și premierul italian Giorgia Meloni. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel