Viaţa secretă a lui Nicu, fiul cel mic al soților Ceaușescu. Constantin Boștină: Stăteam până dimineaţa la petreceri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Au trecut 106 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu / Foto: Captură video TVR
Au trecut 106 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu / Foto: Captură video TVR
Constantin Boştină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, a vorbit despre viața secretă a lui Nicu, fiul cel mic al soților Ceaușescu. 

Constantin Boştină a vorbit în cadrul emisiunii "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea" de la Antena 3 CNN despre cum a ajuns să fie secretarul personal al lui Ceauşescu.

"A fost o surpriză opțiunea de a mă aduce ca secretar personal și nici nu am prea înțeles la început despre ce este vorba, pentru că o astfel de funcție nu mai fusese înainte și nu se practica în țările socialiste", a spus el.

Întrebat cum l-ar descrie pe Nicolae Ceauşescu, Constantin Boştină a spus: "La momentele la care eu l-am cunoscut au fost momente de importanță majoră pentru România și am găsit în Nicolae Ceaușescu un lider care categoric avea capacitatea să-și organizeze naţiunea, poporul, să își mobilizeze potențialul uman promovând foarte mult, după anii '70, în jurul lui specialiştii, oamenii care lucrau în cercetare şi activitatea productivă direct."

VEZI ȘI: Ionel Boeru, cel care i-a împușcat pe soții Ceaușescu, mărturii despre execuție: Am remușcări, sindrom post-traumatic

Viaţa secretă a lui Nicu Ceauşescu, fiul cel mic al soților Nicolae și Elena Ceaușescu

Totodată, Constantin Boştină susține că mergea la petreceri cu Nicu, fiul cel mic al soților Nicolae și Elena Ceaușescu.

"Stăteam cu Nicu până dimineaţa la petreceri", îşi aminteşte fostul secretar al lui Nicolae Ceauşescu.

Totodată, potrivit acestuia, mai preocupată de a-l forma pe Nicușor pentru a conduce ulterior România era Elena Ceaușescu, pentru că ea ar fi organizat totul. Nicolae Ceauşescu nu ar fi fost de acord să fie înlocuit cu Nicuşor pentru că nu îl considera pregătit.

"Zicea că nu e copt încă", a mai spus omul care a stat lângă Nicolae Ceauşescu în momentele-cheie.

VEZI ȘI: Când ar fi murit Nicolae Ceaușescu dacă nu era executat în decembrie '89. Medicii i-au pus un diagnostic crunt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel