Vezi cine s-ar afla în spatele preluării Prima TV
Piața media din ultimele zile a fost invadată cu zvonul potrivit căruia RCS&RDS discută cu SBS Broadcasting achiziționarea canalului Prima TV, ceea ce ridică întrebarea de ce ar fi compania de cablu interesată de preluarea unui post de divertisment din România, care a pierdut mult din audiență în ultimul timp.
Potrivit zvonurilor lansate în mass media, RCS&RDS a eșuat preluarea televiziunii TV2 din Ungaria, deținută de SBS Broadcasting, iar acum insistă pentru preluarea postului Prima TV, lansat în urmă cu aproape 16 ani, de Cristian Burci, pe licența postului Amerom și vândut în 2005 către SBS Broadcasting.
Deși, în luna mai, acţionarii RCS&RDS au aprobat contractarea de finanţări în valoare totală de până la 800 milioane de euro pentru o perioadă ce nu va depăşi 10 ani, care vor fi utilizate pentru restructurarea parţială sau totală a tuturor angajamentelor de finanţare actuale ale operatorului telecom, preluarea unui post de divertisment cu o audiență în scădere ridică anumite semne de întrebare.
Asta în condițiile în care, preluarea postului Prima TV ar părea mai degrabă o provocare pentru un alt magnat al presei, Adrian Sârbu, cel care, în urma demisiei recente de la conducerea grupului Central European Media Enterprises Ltd. (CME), deținut acum majoritar de Time Warner, a rămas fără obiectul muncii.
Nu ar fi de mirare ca Adrian Sârbu, rămas acum doar cu operațiunile print și digital ale trustului Pro, să urmărească preluarea Primei TV, în condițiile în care au fost semnalate mișcări de trupe în ultima vreme la Pro și fiind cunoscut faptul că șeful Mediafax Group poate miza oricând pe loialitatea oamenilor săi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News