Vezi ce societate va fi desființată pentru că a "satisfăcut poftele unor lideri"
Autor: ana | Publicat pe: 18 ian 2013, 14:16
WhatsApp
Relu-Fenechiu
Relu-Fenechiu

Nemulțumit că Societatea Feroviară de Turism nu și-a onorat atribuțiile, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat pentru Mediafax, că instituția, care a funcționat "pentru a satisface poftele şi plăcerile unor lideri" va fi desfiinţată, după evaluarea şi vânzarea activelor.

"Există după părerea mea instituţii care nu-şi mai au rostul. O să mă limitez doar la una dintre ele, pentru că aici situaţia este foarte clară. Societatea Feroviară de Turism, care a funcţionat - nu vreau să jignesc pe nimeni - pentru a satisface poftele şi plăcerile unor lideri care şi-au dorit să meargă, să aibă unde să stea, să se simtă bine, de multe ori fără bani", a declarat ministrul Relu Fenechiu, susținând că a folosit în mod special acest termen, mai larg, pentru "a nu supăra pe nimeni".

Apreciind că Ministerul Transporturilor "a făcut de toate", ministrul de resort și-a exprimat dorința de a păstra doar acele unități care fac infrastructură. "Ministerul ăsta a făcut de toate. S-a ocupat de sănătate, a avut spitale, s-a ocupat de turism, s-a ocupat de sport, are club sportiv, s-a ocupat de comunicaţii, numai infrastructură n-a făcut. Menirea lui este să facă infrastructură în România. De aceea, eu aş vrea să rămână în minister doar acele unităţi care fac infrastructură, sau eventual unităţi conexe", a spus şeful Transporturilor.

Acesta a precizat că Societatea Feroviară de Turism va fi desființată, după evaluarea și vânzarea activelor sale.

De asemenea, ministrul Fenechiu a explicat și ce se va întâmpla cu spitalele CFR: "Pentru spitale am pregătit ordonanţa. 13 din cele 15 spitale vor fi cedate către Ministerul Sănătăţii. Vreau să înţeleagă clar toată lumea: nu este dat afară niciun medic, nu i se micşorează salariul, ci pur şi simplu i se schimbă şeful", a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?