Vezi ce analize trebuie să facă regulat orice bărbat
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
analize
analize

Ca și în cazul femeilor, orice bărbat este predispus la unele afecțiuni specifice numai acestuia. Pentru a preîntâmpina  neplăcerile cauzate de afecțiunie specifice bărbatului, cel putin o  data pe an trebuie facut un set complet de analize, astfel încât să vă asigurați că sănătatea  nu a suferit nicio modificare. Boli precum cancerul de colon, diabetul și chiar impotența pot fi tratate eficient dacă sunt depistate precoce. Iată de ce analize are nevoie orice bărbat.

 1. Testul de depistare a cancerului la prostată.  Testele pot depista boala, chiar înainte de a apărea primele simptome, ceea ce face ca tratamentul să fie eficace. Medicii urologi recomandă ca primul test de depistare a cancerului de prostată să se facă după împlinirea vastei de 40 de ani.

2. Testul de depistare a cancerului testicular.  Aceasta formă rară de cancer se dezvolta în zona glandelor reproductive.

3. Colonoscopie. Cel mai comun test de depistare a cancerului de colon este colonoscopia. Ea trebuie facuta regulat după depășirea vârstei de 50 de ani si chiar mai devreme.

 4. Testul de cancer la piele. Mai exact trebuie să verificați dacă orice semn (pată, aluniță, neg) de pe corp își modifică mărimea, culoarea sau forma.

 5. Măsurarea tensiunii arteriale.  Riscul de a avea tensiune mărită crește odata cu înaintarea în vârstă.

6. Masurarea nivelului colesterolului.  Un colesterol mărit este sinonim cu îngroșarea vaselor de sânge.

7. Masurarea glicemiei.   Diabetul poate fi controlat dacă este depistat la timp, printr-un regim alimentar sănătos, mișcare fizică, medicamentație.

8. Testul HIV.  Virusul HIV duce la SIDA. Toata lumea știe deja ce e cu aceasta boală.

9. Testul de depistare a glaucomului.  Aceasta boala a ochiului afectează nervul optic gradual până când se ajunge la orbire. Din păcate, efectul este ireversibil.

 Citește mai multe pe: sfatulparintilor.ro 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel