Data publicării:

Veto-ul SUA, ”undă verde” pentru masacre israeliene în Gaza, susține Hamas

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Veto-ul SUA este considerat o ”undă verde” pentru comiterea mai multor masacre în Gaza.

SUA și-a exercitat din nou dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU asupra unui proiect de rezoluție care cere o încetare imediată a focului în Gaza, iar acest lucru este o ”undă verde” pentru Israel pentru a comite mai multe ”masacre” pe acest teritoriu, a reacționat marți seara Hamas palestinian, relatează AFP, scrie Agerpres.

”Poziția americană este undă verde pentru ca ocupația (israeliană) să comită mai multe masacre (...) Acest lucru nu va face decât să crească suferința poporului nostru”, a indicat mișcarea islamistă palestiniană într-un comunicat.



Statele Unite și-au exercitat din nou dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU, blocând astfel un proiect de rezoluție prin care se cerea un armistițiu umanitar imediat în războiul dintre Israel și Hamas, notează Reuters.

Washingtonul promovează în schimb un apel al Consiliului pentru o încetare temporară a focului, legată de eliberarea unor ostatici de către gruparea islamistă Hamas.

Peste 1.200 de oameni, majoritatea civili, au fost uciși în atacul grupării Hamas

Războiul din Gaza a început după ce gruparea islamistă Hamas a atacat în 7 octombrie anul trecut Israelul, unde a ucis circa 1200 de oameni, majoritatea civili, și a luat 235 de ostatici.

Riposta israeliană, la început prin bombardamente, apoi și printr-o ofensivă terestră, a dus la pierderea a circa 29.000 de vieți în rândul palestinienilor.

Citește și: Israelul răspunde la declarația Prințului William despre război

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel