'Vestul Sălbatic' la un mall din Cluj. BĂTAIE între agenții de pază și doi tineri care au vrut să intre la food court fără certificat de vaccinare - VIDEO / UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Vestul Sălbatic' la un mall din Cluj. BĂTAIE între agenții de pază și un tânăr care a vrut să intre în zona food court fără certificat de vaccinare / VIDEO
Vestul Sălbatic' la un mall din Cluj. BĂTAIE între agenții de pază și un tânăr care a vrut să intre în zona food court fără certificat de vaccinare / VIDEO
Bătaie ca în Vestul Sălbatic la un mall de la ieșirea din Cluj-Napoca către Oradea.

UPDATE

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, polițiștii au fost sesizați, joi seara, despre o stare conflictuală care s-a derulat într-un centru comercial din localitatea Florești, între agenții dispozitivului de pază și alte două persoane.

„În urma verificările preliminare efectuate de polițiștii deplasați la locația indicată, s-a constatat că doi tineri care se aflau în interiorul centrului comercial ar fi intenționat să se deplaseze în zona Food Court, fără prezentarea Certificatului Verde persoanei care desfășura activități de verificare în acest sens.

Ulterior, aceștia i-ar fi adresat expresii jignitoarea agentului de pază și l-ar fi agresat fizic.

A fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991, pentru provocare de scandal și o altă sancțiune în baza Legii nr. 55/2020 care vizează nerespectarea prevederilor referitoare la obligația persoanelor de a prezenta dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

De asemenea, în cauză sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au demarat verificări asupra modului de acțiune al personalului de pază”, au transmis reprezentanții Poliției Cluj.

Știrea inițială

Un tânăr a fost bătut joi seară de agenții de pază de la un mall din Cluj de la ieșirea din oraș pentru că a vrut să intre în zona food court fără certificat Covid.

Un martor a ar fi spus că tânărul călcat în picioare 'nu a avut certificat de vaccin, dar a vrut să intre oricum'.

Din imagini se observă cum tânărul, îmbrăcat în culoare închisă, este bătut de doi paznici, care i-au aplicat lovituri dure.

VIDEO

Certificatul Covid, OBLIGATORIU în sănătate. Nunţile şi botezurile, interzise de luni. Cseke Attila: Îmi asum!

Amintim faptul că Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, susține obligativitatea certificatului verde în sistemul de sănătate şi anunţă că de luni nu se vor mai putea organiza nunţi şi botezuri în România.  

Certificatul verde va fi obligatoriu în aproape orice activitate curentă și la intrarea în orice instituție privată, a declarat, joi seara, ministrul Sănătății, Cseke Attila. Ministrul a reafirmat că își asumă obligativitatea prezentării certificatului verde în Sănătate, conform Mediafax. 

„Eu am propus și îmi asum certificatul verde în Sănătate. E un mesaj care trebuie dat în mod evident .Acolo sunt texte foarte clare de sancțiuni, de la 50.000 de lei în sus, pentru conducătorul unității care permite accesul unui angajat fără certificat verde, că despre asta vorbim”, a spus Cseke Attila, joi seara, la Digi 24.

Personalul medical ar putea rămâne fără contract de muncă

Ministrul a mai spus că în 30 de zile cel care nu prezintă certificatul verde va rămâne fără contract de muncă.

„Avem puncte de vedere de parcă România ar fi singura țară care face... de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, chiar într-o formă mai dură, în foarte multe țări din Europa care astăzi au ridicat restricțiile sau se gândesc la asta și nu se uitp la asemenea imagini. Nu suntem noi care am înnebunit și vrem să introducem această măsură”, a spus Cseke Attila.

Întrebat unde va fi folosit certificatul verde, de luni, ministrul interimar al Sănătății a spus că „în afară de magazinele alimentare, de farmacii (...), în toate celelalte instituții, și în instituții publice pentru toți vizitatorii care se duc în administrația publică centrală și locală. Și în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajați, pentru cei care sunt vizitatori”.

Fără nunți, botezuri și petreceri

Pentru angajați, Guvernul nu poate să propună, însă va face obiectul unei legi care să treacă prin Parlament, fiind vorba despre dreptul constituțional la muncă. Cseke Attila a mai spus că în privința evenimentelor private, precum nunți, botezuri și orice fel de alte evenimente, de luni „va fi o interdicție totală”.

„Aici și cei care sunt vaccinați sau au certificatul verde vor fi supuși la această măsură pentru că realitatea ne-a arătat că nu am reușit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunți botezuri, onomastică, orice altceva, că e spațiu închis sau deschis. Restaurantele, cafenelele pot să rămână deschise pentru vaccinați. La partea de spații cultuale, în mod sigur doar pentru cei care au certificat verde și este în discuție să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine (vineri - n.r.)”, a mai spus ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel