România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 10 feb, 22:18
Veşti proaste pentru români. Preţul cărnii s-ar putea dubla. Totul depinde de UE
Consumatorii de carne din România primesc o veste proastă. Preţul cărnii s-ar putea dubla în perioada următoare, dacă Parlamentul European va introduce o nouă taxă. 

Membrii Parlamentului European dezbat un proiect lansat de True Animal Protein Price Coalition (TAPP Coalition) prin care ar urma să fie introduse taxe uriaşe pe fiecare sută de grame de carne (vită, porc sau pui), propunere susţinută de mai mulţi eurodeputaţi din partea partidelor ecologiste şi de S&D.

Propunerea vizează introducerea din anul 2022 a unui sistem de impozitare a cărnii, statelor membre UE recomandându-li-se să stabilească o taxă pentru sustenabilitate.

Propunerea de taxare este de: 0,47 euro la 100 grame pentru carne de vită, 0,36 euro la 100 grame carne de porc şi 0,17 euro la 100 grame păsări de curte, care, în opinia iniţiatorilor, ar reduce consumul de carne pui, carne de porc şi carne de vită cu 30%, 57% şi 67%, până în 2030.

În România, preţul s-ar dubla

 

Raportat la preţurile practicate, în prezent, în România, taxa ar însemna o dublare a costurilor plătite de consumatorii finali: taxa pe kilogramul de carne de vită ar fi de 22,56 lei, pentru kilogramul de porc de 17,28 lei, iar pentru un kilogram de carne de pui de 8,16 lei.

Propunerea de taxare a cărnii ar aduce venituri anuale de 32 de miliarde de euro, la nivelul UE, bani ce pot fi folosiţi pentru a ajuta fermierii să investească în practici agricole mai durabile, scrie Adevărul.ro. 

Potrivit raportului, una dintre consecinţele pozitive ale unei astfel de măsuri ar fi reducerea CO2.  

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro