Veşti proaste înainte de sărbători. Predicția lui Dragoş Frumosu (Sindalimenta) privind mesele de Crăciun 2022 și Revelion 2023
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tapet-mac-sarbatorile-craciunului-perioada-craciunului-craciun-6073824/
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tapet-mac-sarbatorile-craciunului-perioada-craciunului-craciun-6073824/
Dragoș Frumosu, președinte Sindalimenta, a vorbit despre prețurile care ne așteaptă de sărbători, dar și despre problemele cu care se confruntă agricultura românească.  

„Cred că vor fi cele mai scumpe sărbători din ultimii ani. Situația este destul de gravă pe fondul puterii de cumpărare foarte scăzută a românilor”, a zis Dragoș Frumosu.

„Cred că masa de Crăciun și Anul Nou în totalitate va fi cu cel puțin mai scumpă cu 50% față de anul trecut, iar în același timp cred că prețul unui kg de carne în continuare poate să mai crească cu 15-20%, cu rezerva că oamenii nu-și vor vinde marfa pe care o au deja la prețul actual pentru a nu pierde, să nu rămână cu ea, măcar să-și vândă o mare cantitate și atunci indiferent de presiunea dată de creșterile de prețuri să fie ponderate puțin în perioada sărbătorilor. Cozonacul va fi la preț dublu, făina s-a scumpit, uleiul s-a scumpit", a declarat Dragoș Frumosu, preşedinte Sindalimenta.

Citiți continuarea pe DC Business.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel