Veşti bune pentru producătorii români de castraveţi. Fermierii afectaţi vor fi despăgubiţi de Comisia Europeană
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
castraveti
castraveti

Europarlamentarul Sebastian Bodu a declarat că, în urma crizei provocate de bacteria E.coli, toţi producătorii de castraveţi care au fost afectaţi vor fi despăgubiţi de către Comisia Europeană, chiar dacă nu sunt membri ai unei organizaţii de producători.

text: Bianca Iacob

Pentru a acoperi despăgubirile, Comisia Europeană a alocat un buget de 150 de milioane de euro, bani ce vor ajunge la toţi cei care au fost afectaţi bacteria E.coli din ultimele săptămâni.

Printr-un comunicat de presă adresat agenţiei Mediafax, Sebastian Bodu spunea: "Comisia Europeană a alocat această sumă pentru a acoperi cererile de sprijin financiar venite din partea producătorilor europeni, inclusiv a celor români. Ca regulă generală, despăgubirile se plătesc de către Comisie prin intermediul organizaţiilor recunoscute ale producătorilor de legume şi fructe. Din păcate, în România există o singură organizaţie funcţională, iar mulţi dintre cei afectaţi nu sunt membri ai acesteia. Pentru aceştia însă, Comisia Europeană acceptă de această dată o procedură specială".

Pentru a beneficia de fondurile Comisiei Europene, producătorii trebuie să încheie un contract de retragere a mărfii de pe piaţă cu orice asociaţie din care făceau parte.

Bodu le sugerează românilor sa fie mai activi în utilizarea formelor asociative pentru protejarea drepturilor colective şi individuale şi cere mediatizarea deciziei comisiei, pentru ca toţi să poată intra în posesia fondurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel