Data publicării:

Vești bune pentru cei care își doresc copii. Programul FIV va continua și în 2025

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Feepik @EyeEm
FOTO: Feepik @EyeEm

Programul FIV de sprijin al cuplurilor și persoanelor singure, pentru creșterea natalității, va continua și în 2025. Care este suma spijinului pe care îl oferă statul român.

Citește și: De ce vedem din ce în ce mai mulți gemeni în România. Dr. Alice Barbu (SANADOR) explică fenomenul

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță deschiderea procesului de transparență decizională pentru Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității.

Proiectul vizează continuarea și în anul 2025 a Programului FIV, prin care se acordă sprijin financiar în valoare de 15.000 lei pentru maximum 10.000 de beneficiari, oferind astfel suport financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro, destinat cuplurilor și persoanelor singure, care au nevoie de acest tip de tratament.

Inițiativa răspunde scăderii alarmante a natalității și problemelor financiare cu care se confruntă familiile din România. Costurile ridicate ale procedurilor FIV și lipsa sprijinului financiar constituie obstacole majore pentru multe cupluri care își doresc copii, dar se confruntă cu probleme de infertilitate.

Documentația aferentă proiectului de act normativ include: Nota de fundamentare; Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru
creșterea natalității și poate fi consultate accesând acest link.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel