Vești bune pentru agricultura românească
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Lan-de-porumb
Lan-de-porumb

Pentru a răspunde cererilor tot mai mari de semințe de calitate performantă, în această săptămână, compania Monsanto inaugurează extinderea capacităților de producție și procesare atât de teritoriul țării noastre, cât și în alte trei locații din Europa.

Creșterea capacităților de procesare ale companiei Monsanto este o parte a unei investiții de câteva sute de milioane de euro. Aceste investiții vor avea o serie de beneficii – pe de-o parte se va dubla capacitatea de multiplicare de semințe, iar pe de altă parte se vor dezvolta parteneriate importante cu subcontractorii din întreaga Europă.

Evenimentele din această săptămână marchează prima jumătate a investițiilor din extinderea curentă și, totodată, reprezintă un pas important pentru stația Monsanto de procesare semințe de la Sinești, județul Ialomița.

“Noi investim continuu în agricultura românească. După 15 ani de multiplicare a semințelor, mai adăugăm încă un pilon important investiției noastre. Extinderea capacității de producere, în valoare de 32 milioane de dolari, ne va permite să însăcuim încă 1,6 milioane de unități de porumb (o unitate înseamnă un sac de 50.000 boabe porumb)” afirmă Ioan Moraru, Director de Producere și Procesare în România. “Astfel vom putea angaja încă 23 de persoane și mai mulți contractori temporari”, adăugă el. Trebuie subliniat faptul că stația de procesare Monsanto contribuie substanțial la economia locală.

În Europa, Monsanto are în jur de 3.000 de angajați în 70 de locații, la care se adaugă alți 1.000 de oameni care lucrează temporar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel