Vestea zilei din Guvern: Finanțare de la stat pentru cluburile sportive private care antrenează copii
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Guvernul va permite cluburilor sportive private să acceseze finanțări de la stat, cu condiția ca fondurile să fie utilizate exclusiv pentru activități sportive destinate copiilor și juniorilor.

În deschiderea ședinței de Guvern de astăzi, Marcel Ciolacu a subliniat mai multe măsuri de investiții în sport, inclusiv în modernizarea bazei COSR din Izvorani și a bazinului din Complexul "Lia Manoliu".

"Profit de acest prilej să le mulţumesc din nou sportivilor olimpici pentru cele opt medalii de până acum câştigate la Paris. Sperăm cu toţii să mai câştigăm una. Acest guvern trebuie să probeze prin fapte şi să asigure sportivilor o infrastructură modernă şi condiţii optime pentru performanţă. Am aprobat toate actele investiţiei în baza COSR din Izvorani şi reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic.

În ultimii doi ani, statul român a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive şi 16 bazine de înot, iar în derulare sunt în acest moment, 380 de obiective pentru care am alocat un miliard de euro", a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

"Banii să fie folosiţi strict pentru activităţi sportive cu copii şi juniori"

Premierul a declarat că Loteria Română a transferat deja 1,5 milioane de lei către Comitetul Olimpic și Sportiv Român din încasările campaniei Lozul "Team România".

"Sunt banii cu care completăm fondul de premiere pentru medaliaţii olimpici. Şi aici includem, aşa cum am promis, şi pe cele două gimnaste: Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu. Ambele merită acest lucru din plin", a adăugat Marcel Ciolacu.

El a precizat că Guvernul va lua o decizie importantă pentru sprijinirea şi dezvoltarea activităţii sportive la nivel de copii şi juniori.

"Oferim cluburilor sportive private posibilitatea de a beneficia de finanţări de la stat cu o condiţie exclusivă: banii să fie folosiţi strict pentru activităţi sportive cu copii şi juniori", a spus prim-ministrul. 

Vezi și:  Sabrina Voinea ar putea primi astăzi medalia de bronz la sol. Situația controversată care o implică pe gimnasta româncă și pe americanca Jordan Chiles

Nevoia de investiții în sport, subliniată de David Popovici și antrenorul său

David Popovici și antrenorul său atrăgeau atenția asupra situației din sport chiar la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a obținut medalia de aur.

"Vă mulţumesc, mulţumesc tuturor românilor care m-au urmărit, celor care au crezut în mine. Nu ai cum să o faci fără o echipă extraordinar de bună şi dedicată. Acestea sunt medaliile. Sunt două bucăţi de metal foarte grele, dar pentru acestea unii idintre noi muncim o viaţă. E foarte important să îi susţineţi în continuare pe toţi cei care concurează la Jocuri şi felicitări celor care au obţinut încă nişte medalii pentru noi, pentru ţară. Despre condiții și bazine a vorbit antrenorul meu. Sunt niște interviuri pe care mulți oameni din fruntea țării trebuie să le asculte de mai multe ori. Și pe ale mele, dar și pe ale antrenorului meu. Pentru că este nevoie de bani investiți în sport, bani investiți cu cap la noi în țară" a declarat David Popovici, la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Paris.

"Ne antrenăm răbdarea de 20 de ani încoace"

"Ne antrenăm răbdarea, răbdare pe care ne-am tot antrenat-o de 20 de ani încoace aşteptând o nouă medalie la înot şi din fericire într-un final a venit. Acum aş vrea să ne antrenăm nerăbdarea şi să nu mai aşteptăm alţi 20 de ani ca să ne bucurăm de astfel de momente împreună, iar ca să facem lucrul acesta ar trebui cu toţii să facem un efort colectiv şi să ne gândim... Eu am un vis, mi-aş dori ca în România toţi copiii să ştie să înoate şi acest lucru să fie cât se poate de accesibil, aşa cum este în cele mai multe ţări din Europa.

Mai mult decât atât, asta ne va asigura continuitate în ceea ce înseamnă rezultate şi am văut că toată lumea a preluat situaţia bazinului de la Lia Manoliu. Vreau să spun că David are condiţii de pregătire, dar ceilalţi poate nu au aceleaşi oportunităţi şi dacă vrem să avem rezultate în continuare în jurul lui David va trebui să construim o echipă de înotători, iar pentru asta avem nevoie de centre de pregătire comparabile cu cele din Vest”, spunea Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, la întoarcerea la de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel