Vestea care ar putea schimba viitorul omenirii
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp

Astronomii germani au venit cu o descoperire uluitoare, care ar putea schimba soarta întregii omeniri - un sistem stelar alcătuit din șapte planete, dintre care, cel puțin trei, ar putea găzdui forme de viață.

Autor: Sorina Ceugea

[caption id="attachment_334376" align="alignleft" width="310"] www.libertatea.ro[/caption]

 Noul sistem se află la o distanță de 22 de ani lumină față de Pământ, iar, potrivit descoperitorilor lui, șansele ca viața să poată exista pe cel puțin trei dintre planetele care îl alcătuiesc sunt "covârșitoare".

Conform astronomilor, "zona locuibilă" este acea suprafață care, cel puțin la nivel teoretic, poate depozita apa. În sistemul nostru solar, în afară de Pământ, doar Venus și Marte au demonstrat că, la un anumit nivel, ar mai puține susține apa.

Însă noua descoperire făcută de germani arată că, în acest caz, este vorba de cel mai mare număr de planete care dispun de zone locuibile aflate într-un singur sistem.

Descoperirile echipei de astronomi conduse de Guillem Anglada-Escude, de la Universitatea Gottingen, au fost publicate, astăzi, în revista "Astronomy & Astrophysics".

"De îndată ce telescoapele noastre şi tehnicile de analiză a datelor au devenit suficient de avansate pentru a descoperi astfel de sisteme, «planetele cu potențial locuibil» au răsărit ca ciupercile după ploaie", a spus și Sara Seager, profesor la Massachusetts Institute of Technology.

Deși nu a făcut parte din echipa de cercetători care a făcut descoperirea, ea spune că "este de-a dreptul palpitant să afli că planetele locuibile sunt peste tot".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel