Vestea aşteptată de românii care merg în Bulgaria. Au început lucrările
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Veste bună pentru românii care merg la mare în Bulgaria sau Grecia şi tranzitează Vama Giurgiu.

Pentru toţi cei care aleg să meargă cu maşina în vacanţă în Bulgaria sau Grecia, tranzitarea Vămii Giurgiu este, poate, cel mai dificil moment. Aceasta atât din cauza aglomeraţiei, cât mai ales a stării deplorabile în care se află drumul de acces către punctul vamal. Cratere imense s-au creat de-a lungul timpului în carosabil, circulaţia pe această şosea fiind o adevărată aventură. Se pare, însă, că problemele se vor rezolva. Cel puţin aşa anunţă CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere). 

CNAIR SA și Primăria Municipiului Giugiu au încheiat un Protocol de predare – primire a sectorului de drum și terenului aferent în lungime de 600 m, proprietate publică a municipiului Giurgiu, situate între intersecția sens giratoriu acces Varna (segment parțial din strada Unirii) și intersecția cu DJ 507.

[citeste si]

Drumul se află în proprietatea Primăriei Giurgiu

Prin acest protocol CNAIR dorește să rezolve problema de viabilitate a părții carosabile, astfel încât circulația rutiera să se desfășoare în condiții de siguranță, în zona frontierei cu Republica Bulgaria.

Încheierea acestui protocol a fost necesară deoarece, din punct de vedere legal, sectorul de drum în cauză se află în proprietatea Primăriei Municipiului Giurgiu.

Protocolul va fi valabil până la data exproprierii suprafețelor destinate obiectivului de investiții ,,Drum de legătură DN 5 - Șoseaua de Centura - Pod Prieteniei Km 61+400", obiectiv ce se va afla în administrarea CNAIR SA, se anunţă în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel