Veste șoc pentru absolvenții cu vârsta de 16 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Potrivit  Agenţiei Municipale de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti, absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de şase luni.

INDEMNIZAȚIE DE ȘOMAJ Absolvenţii a cel puţin 10 clase, în vârstă de minim 16 ani, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj de 250 de lei, pentru o perioada de şase luni, dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă în maxim 60 de zile de la data absolvirii, precizează  Agenţia Municipală de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti.

Aceştia trebuie să se înregistreze la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Citește și: Indemnizaţie de şomaj pentru cei care nu au luat BAC-ul. Vezi cât este

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesionala).

Care sunt actele necesare pentru înregistrare 

INDEMNIZAȚIE DE ȘOMAJ Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la agenţia de ocupare a forţei de muncă sunt: actul de identitate în original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie, adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Pentru cei din Bucureşti, adresele agenţiilor locale de sector sunt: pentru sectoarele 1 şi 2 - Str. Spătaru Preda nr.12, corp clădire A, Sector 5, pentru Sectorul 3 - Str. Tăbăcarilor nr.20, Sector 4, pentru Sectorul 4 - Str. Spătaru Preda nr.12, corp clădire B, Sector 5, pentru Sectorul 5 - B-dul Pieptănari nr. 64, Sector 5, şi pentru Sectorul 6 - B-dul Timişoara nr.59, Sector 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel