Veste bună pentru toți cei care vorbesc la telefon
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Telefoane mobile
Telefoane mobile
Parlamentul European a votat joi eliminarea taxelor de roaming , iar decizia ar urma să intre în vigoare la finalul anului 2015, când tarifele naţionale vor deveni universale în toată Uniunea Europeană.

Prevederea fusese deja trecută prin comisiile de specialitate, iar joi s-a votat un set de măsuri pentru protejarea neutralităţii internetului, inclusiv eliminarea taxelor suplimentare de roaming în cele 28 de ţări ale UE.

„Votul acesta este dovada că Uniunea Europeană se gândeşte la cetăţenii ei”, a declarat Neelie Kroes, comisarul european pentru agenda digitală şi principalul promotor al eliminării tarifelor de roaming, conform adevarul.ro.

Parlamentul a votat şi pentru menţinerea neutralităţii internetului. Astfel că tot traficul de pe internet va fi tratat egal, nicio ţară neavând voie să reducă viteza sau să interzică anumite site-uri. Toate acestea în anumite limite legale.

Comitetul a votat eliminarea tarifelor suplimentare de roaming pentru voce, SMS şi date de internet, cu 30 de voturi „pentru” și 12 „împotrivă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel