Data actualizării:
Data publicării:

Veste bună pentru Rareș Bogdan! Funcție importantă pentru următorii trei ani

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook Rareş Bogdan
Facebook Rareş Bogdan
Veste bună pentru Rareș Bogdan!

Rareș Bogdan a fost reconfirmat, în unanimitate, pentru următorii trei ani ca lider al Delegației PNL - PPE în Parlamentul European. Rareș Bogdan a fost cap de listă la PNL pentru alegerile europarlamentare.

-----

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI PE DCNEWS: Iohannis, mesaj care vizează protestatarii anti-vaccin Covid-19

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs la începerea noului an universitar, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

În ultimul secol, munca medicilor a dublat speranţa de viaţă, a redus dramatic mortalitatea infantilă şi a contribuit la dezvoltarea de noi tratamente. Medicina înseamnă viaţă, o viaţă mai sănătoasă, acces la tratamente noi şi din ce în ce mai bune.

Din nefericire, în ultimul an pandemia de Covid-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, prin care ani şi ani de formare medicală au ajuns să fie contestaţi în baza unor opinii fără fundament ştiinţific sau chiar în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe reţelele de socializare. Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficienţa vaccinurilor obţinute prin metode perfecţionate de-a lungul anilor.

Toate acestea fac munca dumneavoastră deja grea, mai dificilă decât ar trebui. Trebuie să facem mai multe eforturi pentru a-i ajuta pe oameni să conştientizeze că cercetarea medicală şi farmaceutică se bazează pe rigori ştiinţifice mai înalte decât în alte domenii, pe o verificare meticuloasă a datelor şi pe o monitorizare continuă a pacienţilor. Asta face ca anumite evidenţe să nu aibă niciun motiv pentru a fi contestate.

Vaccinul, de exemplu, este cel mai eficient instrument de limitare a efectelor pandemiei, iar acest fapt rămâne un adevăr, indiferent de opiniile unora sau altora", a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. 

Iohannis, despre spitale: Nu trebuie să ne mai aflăm în situația gravă de a mai stinge incendii

Nu trebuie să ne mai aflăm în situația gravă de a mai stinge incendii, spune Klaus Iohannis, luni, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2021-2022, la UMF „Carol Davila” Bucureşti. El spune că PNRR prevede investiții de aproximativ 2,4 miliarde de euro pentru sistemul medical.

„Sub presiunea pandemică, vulnerabilitățile sistemului de sănătate românesc, perpetuate zeci de ani, au fost evidențiate mai dramatic ca niciodată și au generat tragedii umane care au îndurerat o întreagă națiune. Nu trebuie să ne mai aflăm în situația gravă de a mai stinge incendii! Trebuie să ducem la îndeplinire cât mai repede angajamentul reformei profunde în sistemul de sănătate, de care depinde viitorul generațiilor de medici și siguranța pacienților”, a mai spus Klaus Iohannis la ceremonia de deschidere a anului universitar 2021-2022, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel