Veste bună pentru orice producător sau comerciant: A fost promulgată legea care dă undă verde pe piața bursieră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Miercuri a fost promulgată Legea pentru modificarea şi completarea Legii 357/2005 cu privire la bursele de mărfuri prin care este susţinut accesul liber pe piaţa bursieră a oricărui producător sau comerciant. 

Legea facilitează accesul liber al oricărui producător sau comerciant pe piață, prin eliminarea barierelor aflate în calea circulației mărfurilor și produselor tranzacționate și prin instituirea unor sisteme de garanție pentru executarea obligațiilor asumate de participanții la sistem, indiferent de tipul de piață și de natura mărfurilor sau produselor tranzacționate.

Bursele de mărfuri pot emite cotaţii informative sintetice privind preţul de piaţă al produselor format în baza sistemului de tranzacţionare propriu. Sursele de informaţii pot fi preluate de la autorităţi, instituţii publice, operatori economici semnificativi, alte platforme de tranzacţionare sau de diseminare a informaţiilor.

Bursele de mărfuri autorizate de Colegiul de conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României

Bursele de mărfuri pot desfășura activităţi secundare, fără a se limita la acestea, precum: realizarea, administrarea şi comercializarea sistemelor informatice specifice activităţii lor, organizarea de seminarii şi cursuri în scopul pregătirii participanţilor în domeniul bursier. Bursele de mărfuri constituite după intrarea în vigoare a prezentei legi sunt autorizate de Colegiul de conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României.

În termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, bursele de mărfuri aflate în funcţiune îşi vor desfășura activitatea şi revizui normele conform Legii nr.357/2005 despre bursele de mărfuri, precum aceasta a fost modificată şi completată prin prezentul act normativ. Pe data de 28 mai, Actul normativ a fost adoptat, de către Camera Deputaţilor în calitate de for decizional în această situație, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel