Veronica Stoica, la conducerea Academiei de Poliţie. Cine este noul rector
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Veronica Stoica, noul rector al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza
Veronica Stoica, noul rector al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza
Comisarul-şef  Veronica Stoica este împuternicită  prin ordin al ministrului de Interne, Carmen Dan, la conducerea Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

„Începând de astăzi, prin ordin al ministrului de Interne, doamna comisar şef Veronica Stoica a fost împuternicită să exercite atribuţiile funcţiei de rector al Academiei de Poliţie. Din ianuarie 2018, doamna Veronica Stoica a ocupat funcţia de imputernicit prorector, iar din 24 mai 2019 a asigurat comanda Academiei de Poliţie", a anunţat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Decizia de a fi împuternicit noul rector vine după ce procurorii DNA i-au plasat, în luna mai, sub control judiciar pentru 60 de zile pe rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" sub acuzaţia de instigare la şantaj, în dosarul privind ameninţarea jurnalistei Emilia Şercan.

Veronica Stoica este prof. univ. dr. și până la numirea de astăzi a fost prorector al Academiei de Poliție.

"Domnia sa are o experienţă de cadru universitar în Academia de Poliţie de peste 25 de ani, specializarea drept. Unul dintre criteriile care au stat la baza împuternicirii în funcţia de rector a fost inexistenţa unor suspiciuni în legătură cu titlul de doctor. Menţionez că dnei comisar şef i-a fost acordat titlul de doctor în urmă cu 20 de ani de către Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept. Doamna rector se bucură de o foarte bună reputaţie în mediul academic, având o bogată activitate în domeniul dreptului şi al cercetării ştiinţifice", a mai precizat Monica Dajbog.

Veronica Stoica  este soția tenorului Florin Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel