O mai ţii minte pe Veronica din filmul cu trăistuţa fermecată? Cu ce se ocupă astăzi Shirley Temple a României, actriţa Lulu Mihăescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: captură video
Foto: captură video
Debutează la 4 ani în filmul Veronica, regizat de Elisabeta Bostan. Face senzaţie, îi cucereşte pe cei mici şi mari şi devine "copilul-afiş" (poster child) al cinematografiei româneşti.

În 1972, pe ecrane a apărut “Veronica”, un film pentru copii foarte apreciat chiar și în prezent. Lulu Mihăescu a interpretat-o pe simpatica eroină. Personajul Veronica era o fetiţă orfană ce trăia într-o casă de copii care, când a împlinit vârsta de 5 ani, a primit în dar de la Zâna Zânelor o trăistuţă fermecată.  Acţiunea se petrece în jurul eforturilor fetiţei de a-şi recupera trăistuţa, trăistuţă care o "părăsise" întrucât nu ascultase sfaturile zânei şi nu fusese darnică.

Filmul a fost inspirat din fabulele lui La Fontaine, iar alături de Lulul Mihăescu au jucat actori precum Margareta Pâslaru (Zâna Zânelor), Angela Moldovan (Smaranda, îngrijitoarea din căminul de copii), Vasilica Tastaman  (vulpea), Dem Rădulescu (Motanul Dănilă) sau George Mihăiţă (şoricelul Aurică).

"Veronica" a fost o producţie apreciată nu numai la noi în ţară, ci şi peste hotare

Ulterior, actrița a jucat și în “Veronica” se întoarce, dar și în alte trei producții regizate tot de Elisabeta Bostan – “Mama”, “Saltimbacii” și “Un saltimbac la Polul Nord”, dar, la fel ca și Shirley Temple, cu care a fost comparată, la maturitate nu a urmat cariera cinematografică.

                   

Totuși, Lulu nu s-a despărțit complet de lumea cinematografiei, ulterior apucându-se de muzică. După Revoluție, a făcut în trupa „Timpuri Noi”, unde a fost clăpar.

Apoi, în 1996 a emigrat în Canada și s-a retras complet din showbiz. Lulu Mihăescu s-a căsătorit și are o fiică, Ana, în vârstă de 26 de ani. În prezent, este profesoară de muzică în Vancouver.

Aşa arată acum fiica lui Lulu MIhăescu:

                             

                                     

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel