Veronica Gușă de Dragan trebuie să împartă averea moștenită de la Iosif Constantin Drăgan
După un proces care a durat circa zece ani de zile, Mike Fink a reușit să-i convingă pe judecătorii spanioli că este fiul lui Constantin Drăgan, cel care a murit în 2008, lăsând în urma lui o avere de aproape un miliard de euro.
Veronica Gușă de Drăgan urmează să împartă imperiul financiar moștenit de la soțul acesteia și să-i dea nu mai puțin de 150 de milioane de euro fiului vitreg.
Constantin Iosif Drăgan a murit în 2008, la vârsta de 91 de ani, în reședința sa din Palma de Mallorca. În urma lui au rămas o avere estimată inițial la peste un miliard de euro, însă cel mai recent top de specialitate spune că Veronica Gușă de Drăgan ar mai avea ceva mai mult de 200 milioane de euro, scrie libertatea.ro.
Demersurile lui Fink, cel care pretinde că este fiul românului, au fost făcute din vremea în care Drăgan era încă în viață. Lucrurile s-au complicat însă după ce acesta a murit și a început lupta pentru avere. Procesul pentru demonstrarea paternității s-a mutat în Spania, acolo unde a primit și câștig de cauză. Magistrații l-au recunosc ca fiu legitim pe Mike, și nu doar atât. Au decis ca acesta să primească 150 de milioane de euro din averea tatălui său.
[citeste si]
Veronica, fiica fostului șef de stat major, Ștefan Gușă, mort în condiții suspecte în martie 1994, s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, acesta având la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cel care a înfiinţat grupul Butan Gas. În 2001, omul de afaceri decide sa cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al ButanGas. Veronica Gușă avea la data căsătoriei vârsta de 22 de ani În urma căsătoriei, cuplul a avut trei băieți, dintre care doi sunt gemeni.
După decesul soţului, în 2008, a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unic acţionar al grupului de firme. În 2009, ea a decis sa mute businessul de familie într-o nouă structură, denumită Veroniki Holding SpA.
În prezent, din câte se pare, averea lăsată moștenire de Iosif Constantin Drăgan s-ar fi risipit, valoarea acesteia ridicându-se doar la câteva sute de mii de euro.
Miliardarul a întemeiat Fundaţia Europeană Dragan, care şi-a deschis filiale în mai multe oraşe din Europa. În România însă nu a putut face acest lucru decât după 1989. Atunci a deschis o şcoală de afaceri şi o universitate cu sedii la Lugoj, oraşul său natal, şi la Braşov.
Iosif Constantin Drăgan a finanţat şi un proiect artistic: o sculptură de 40 de metri în munte, lângă Orşova, înfăţişându-l pe Decebal.
Miliardarul a fost pasionat şi de istoria milenară a României. El este cel care a înfiinţat Centrul European de Studii Tracice şi a sustinut tot timpul că în urmă cu câteva mii de ani o mare parte a Europei de astăzi era ocupată de traci.
Iosif Constantin Drăgan este înmormântat la Lugoj, orașul său natal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News