Data actualizării:
Data publicării:

Vernisajul ”Trecut-au anii, 1990 vs 2020”, la Muzeul Municipiului București

Autor: Flaviu Predescu | Categorie: Cultura
WhatsApp

Vernisajul expoziției, la gardul Palatului Suțu - Muzeul Municipiului București, avându-l ca invitat de onoare pe Adrian Majuru, directorul MMB.

În perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2020, Muzeul Municipiului București este gazda expoziției de fotografie „Trecut-au anii...”, o expoziție cu 31 de fotografii realizate de Norihiro Haruta în 1990 refacute în zilele noastre de membrii Asociaţiei Bucureștiul meu drag.

„Norihiro Haruta născut în Japonia în 1968 a ajuns în România în 1990 căutând revoluția din Europa de Est. Tânăr student ne descrie un București exotic pentru el, nemaivăzut până atunci. Nu vreau să cred că așa arăta Bucureștiul anului 1990. După 30 ani, cred că am uitat partea urâtă a acelor ani. 1990 a fost primul an după revoluție, țara era condusă de comuniștii din linia a doua, am avut trei mineriade dintre care cea din 13 iunie 1990 a lăsat urme mulți ani. FSN-ul a ieșit câștigător la alegeri în frunte cu Ion Iliescu iar Brucan a zis că ne trebuie 20 de ani ca sa ne deșteptăm, a fost optimist….

În cei 30 de ani unele locuri au dispărut, iar altele au renăscut, orașul a devenit altul. Hai să vezi dacă și cum s-a schimbat orașul în acești ani, o expoziție gen „then and now”: Bucureștiul ’90 - Bucureștiul 2020.

Fotografile vechi sunt făcute de Norihiro Haruta www.facebook.com/norihiro.haruta. Cele noi sunt făcute de Adrian Mitu, Alexandru Iordan, Alexandru Roibu, Anca Borcan, Anda Stăncescu, Andrei Bîrsan, Andreia Bîrsan, Antonio Gherdan, Camelia Stan, Cristina Borș, Dan Moruzan, Dan Șendroiu, Denise Fătulescu, Eduard Constantin, Eli Driu, Eliza Breajen, Florian Marin, Gabriela Mihailă, Ioan Herișanu, Lucia Spirea, Luciana Gingărașu, Mădălina Macovei, Marius Zota, Mihaela Bîrsan, Mihai Petre, Nick Costandache, Paulina Șelaru, Radu Iacob, Razvan Pașol, Sabin Prodan, Sorin Panait. Felicitări fotografilor!

Norihiro Haruta fotograf al Bucureștiului 

Pentru ajutorul la realizarea expoziției îi mulțumesc lui Norihiro Haruta pentru că a făcut ce mulți profesioniști de la noi nu au făcut, o memorie vizuală a anului 1990, lui Mihai Petre care a descoperit unde au fost făcute toate fotografiile, chiar și la care a rămas numai un stâlp (Bravo! nici nu știu cum ai reușit), domnului Adrian Majuru și echipei Muzeului Municipiului București și fotografilor entuziaști de Bucureștiul meu drag.

La vernisaj, ce se va desfășura afară, lângă gardul muzeului, pentru a fi în siguranță împreună, în contextul COVID 19, este important ca toate persoanele participante la vernisaj să respecte câteva reguli simple: purtați mască de protecție, pentru o protecție eficientă, masca trebuie să acopere gura și nasul și respectați distanța de minim 1,5 m între persoane.” anunță MMB într-un comunicat semnat de Andrei Bîrsan, Președinte al asociației Bucureștiul meu drag.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel