Verificarea semnăturilor de pe moțiune, cerută de Fenechiu. Ludovic Orban: Mi-e rușine de o astfel de propunere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Verificarea semnăturilor de pe moțiune, propusă de Fenechiu.  Ludovic Orban: Mi-e rușine de o astfel de propunere / Facebook Ludovic Orban
Verificarea semnăturilor de pe moțiune, propusă de Fenechiu. Ludovic Orban: Mi-e rușine de o astfel de propunere / Facebook Ludovic Orban
Ludovic Orban a vorbit despre scandalul semnăturilor de pe moțiunea de cenzură.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a cerut azi Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură. Ludovic Orban a criticat dur această solicitare și a spus că "nu respectă niciun regulament".  "Mie îmi e rușine de o astfel de propunere", a spus președintele PNL.

VEZI ȘI: Fenechiu cere BPR două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură

"Dacă mâine nu va fi cvorum, vă spun foarte limpede, eu nu pot să blochez o moțiune de cezură pentru că ar însemna că eu comit un abuz în funcție, o încălcare grosolană a Constituției. Dacă nu se întrunesc statutarii Birourilor Permanente Reunite, voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură și vor demara toate termenele odată prevăzute cu comunicarea. (...)

Se insistă pe faptul că se pune sub semnul întrebării autenticitatea semnăturile făcute de cei 122.

Păi eu o spun foarte clar, să o știe tot omul de la televizor. Este adevărat că o parte din semnături au fost trimise online. Au fost trimise, au semnat în original, au fost scanate și trimise pe mail, din cauza faptului că unii nu erau în București. Pentru toate semnăturile trimise online astăzi liderii grupurilor parlamentare au adus semnăturile în original, deși nu era necesar să facă lucrul acesta. Mai mult decât atât, parlamentarii care au semnat sunt dispuși să vină fizic în fața Birourilor Permanente Reunite să confirme autenticitatea semnăturilor, deși nu e nevoie pentru că semnătura este un act de voință individual pe care nu îl poate contesta nimeni altcineva.

Orban, despre solicitarea lui Fenechiu:  Mie îmi e rușine de o astfel de propunere

Cum să vii cu o propunere care să suspende 2 săptămâni Comisia de statut, propunere care nu respectă niciun regulament. Mie îmi e rușine de o astfel de propunere. Orice om care are o judecată simplă nu poate să suporte în asemenea hal, în condițiile în care și cei de la USR, și cei... nu contează cine sunt, ce doctrină politică au sau ce fac, au spus foarte clar că ei ca să arate autenticitatea au venit cu semnăturile în original pentru toți cei care au semnat online, mai mult decât atât sunt gata să vină cu prezență fizică.

Deși, vă repet, nu există necesitatea acestui lucru. De aia s-a lăsat termenul de 5 zile din momentul depunerii moțiunii de cenzură și declanșarea  moțiunii de cenzură, ca până la citirea moțiunii de cenzură, dacă există cineva care nu a semnat în deplină cunoștință de cauză, poate să se retragă. Nu este prevăzută nici în Constituție, nici în regulamentul ședințelor comune instituția retragerii semnăturilor de pe moțiunea de cenzură, dar la noi s-a acceptat retragerea semnăturii.", a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel