VERDICT CRIMĂ: Medicii de la Spitalul din Giurgiu puteau salva viața baschetbalistului american
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bas
bas

Medicii de gardă de la Giurgiu, care l-au lăsat pe baschetbalistul american Hardy Chauncey zeci de minute pe o targă, pe motiv că sportivul era beat, au fost acuzaţi de neglijenţă în serviciu. Medicii de gardă, medicul de pe ambulanță, precum și Spitalul Giurgiu, amendați.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii va cere Direcţiei de Sănătate amendarea celor trei medici care se aflau de gardă în noaptea în care baschetbalistul, grav rănit, a ajuns la spital.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii recomandă şi amendarea Spitalului de Urgenţă Giurgiu şi a Serviciului de Ambulanţă judeţean.

Cei doi medici care se aflau de gardă în dimineaţa în care sportivul a fost dus la spital ar putea primi o amendă de 3.000 de lei.

Medicul de pe ambulanţă care a luat decizia de a-l transfera pe pacient la un alt spital, într-o ambulanţă în care se afla doar un asistent, ar putea fi amendat cu 1.500 de lei.

Pentru Spitalui Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Ministerul Sănătăţii propune o amendă de 35.000 de lei, pentru neasigurarea condiţiilor de care avea nevoie urgent pacientul. Iar pentru serviciul de ambulanţă judeţean, se propune o amendă de 15.000 de lei pentru nemonitorizarea şi neaplicarea protocoalelor de transfer.

Citește și:

De Ce a murit baschetbalistul american Hardy Chauncey

Soţia primarului din Giurgiu: Chauncey Hardy a fost călcat în picioare. Inclusiv de fete

La Giurgiu nu mai umblă câinii cu covrigi în coadă. Umblă clanurile cu politicieni în buzunar.

Localnicii orăşelului natal al lui Chauncey Hardy, furioși pe un ziar local pentru că a scris despre sportiv că a fost arestat

Emil Vucă, avocatul suspectului în crima de la Giurgiu a ales: Renunță la calitatea de membru PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel