Veniturile companiei Pfizer s-au înjumătățit. Compania are în vedere scumpirea vaccinurilor împotriva Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Compania big pharma a înregistrat o scădere a veniturilor din vaccinul său împotriva Covid-19, Comirnaty, cu 65%, până la 4,4 miliarde de dolari (3,8 miliarde de lire sterline) în al treilea trimestru.

Cu toate acestea, compania și-a ridicat previziunile de vânzări ale vaccinului său pentru întregul an cu 2 miliarde de dolari (1,2 miliarde de lire sterline), la 34 de miliarde de dolari (29 de miliarde de lire sterline).

Scăderea cererii a împins Pfizer să mărească costul vaccinurilor anti Covid-19. Se așteaptă ca Pfizer să crească prețurile vaccinurilor la aproximativ 110-130 USD (95,5-113 GBP) per vaccin.

”În ceea ce privește produsele noastre Covid-19, în timp ce vânzările lor ar putea scădea de la nivelul preconizat din 2022, credem că francizele noastre Covid-19 vor rămâne generatoare de venituri de mai multe miliarde de dolari în viitorul apropiat, care ar trebui să servească drept tampon pentru orice provocări neprevăzute cu alte produse”, a declarat directorul executiv, Albert Bourla, pentru Financial Times citat de Biz Crast.

Deși compania pare pozitivă în ceea ce privește câștigurile sale anuale, cu veniturile totale în creștere cu două procente pe an, analiștii rămân precauți în ceea ce privește viitorul afacerii sale cu Covid-19, deoarece temerile legate de virus se diminuează în Occident.

Lee Brown, lider global pentru industria farmaceutică și asistență medicală la firma de cercetare de investiții Third Bridge, a declarat: ”Indiferent de îndrumări, suntem mult mai puțin entuziasmați de oportunitatea de amplificare pentru vaccinurile actualizate împotriva Covid-19, adaptate la Omicron. Majoritatea americanilor par să întârzie sau să omite noile injecții de rapel Covid-19, un sondaj recent subliniind că două treimi dintre adulții americani nu intenționează să primească un vaccin împotriva Covid-19 în curând.”

Vaccinul Pfizer împotriva pneumoniei, cunoscut sub numele de Prevnar 20, a stârnit însă interesul investitorilor.

”Există entuziasm în preajma Prevnar 20”, a continuat Brown, explicând că a avut o performanță deosebită în al treilea trimestru, înregistrând venituri de 1,6 miliarde de dolari (1,4 miliarde de lire sterline) în al treilea trimestru, ceea ce reprezintă o creștere de 14% față de ultimul an.

Citește și: 

Severitatea efectelor adverse ale vaccinului COVID-19 ar fi asociată cu un mai bun răspuns imun

Potrivit unei noi cercetări, persoanele care au raportat reacții adverse la vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna împotriva Covid-19, cum ar fi febră, frisoane sau dureri musculare, au avut în majoritatea cazurilor un răspuns mai bun al anticorpilor după vaccinare. Apariția unor astfel de simptome după vaccinare este asociată cu răspunsuri mai bune ale anticorpilor în comparație cu durerea sau erupția cutanată la locul injectării sau fără niciun alt simptom, sugerează lucrarea publicată vineri în jurnalul JAMA Network Open.  

„În concluzie, aceste descoperiri susțin reformularea simptomelor postvaccinare ca semnale ale eficacității vaccinului și consolidează liniile directoare pentru administrarea vaccinului la adulții în vârstă”, au scris cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York, Universitatea din Vermont și Universitatea din Boston, conform CNN.  

Răspunsul imun nu depinde de apariția efectelor secundare  

Dar chiar dacă unii oameni pot avea efecte secundare reduse, localizate sau să nu aibă deloc simptome, vaccinul încă provoacă răspunsuri imune robuste și la aceștia. Aproape toți participanții la studiu au prezentat un răspuns pozitiv la anticorpi după finalizarea unei serii de vaccin Pfizer/BioNTech sau Moderna cu două doze.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel