Veniturile care vor CREȘTE. Anunțul făcut de ministrul Muncii
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Sunt anunțate noi majorări din Guvern. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că majorarea indemnizaţiilor sociale se va face cu rata inflaţiei, astfel încât aceasta va fi implementată după sfârşitul primului trimestru, atunci când vor apărea primele date referitoare la inflaţia pe anul în curs. 

”Este vorba de acele beneficii sociale care se raportează la indicatorul social de referință, care va fi majorat cu rata inflației, care va fi cunoscută la sfârșitul trimestrului 1. Vorbim aici în primul rând de indemnizația de șomaj, alocația lunară de plasament, alocația pentru susținerea familiilor, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului. În urma aplicării noii valori, se modifică baza de calcul și acestea vor crește” a dat asigurări Marius Budăi, conform RomâniaTV

Legea pensiilor 2023, ce urmează

Ce se mai modifică? Când se definitivează? Se poate cumula în continuare pensia cu salariul? La ce să se aştepte pensionarii din România? Cu lămuriri a venit ministrul Muncii, Marius Budăi, în direct la România TV: "Noi suntem în lucru cu Comisia Europeană şi cu Banca Mondială şi, cu siguranţă, după ce voi avea agreate principiile de bază, o să chem sindicatele toate la discuţii, promit lucrul ăsta public, atât la legea din sistemul public de pensii cât şi la legea salarizării din sistemul public. Eu am spus tot timpul că inclusiv la înscrierea în PNRR partenerii sociali şi partidele din opoziţie trebuiau să fie consultaţi. Dacă atunci nu s-a întâmplat, eu nu stau să repet aceeaşi greşeală şi cu siguranţă mi-i doresc parteneri în această reformă, pentru că împreună trebuie să decidem, bineînţeles în funcţie de posibilităţile din această perioadă."

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel