Venezuela a eliberat doi deținuți americani în urma discuțiilor de la Caracas
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
În urmă cu doar câteva zile, presa internațională relata despre vizita unor oficiali americani la Caracas. Astăzi, doi deținuți americani au fost eliberați. 

Venezuela a eliberat doi cetățeni americani încarcerați în urma discuțiilor cu o delegație americană la Caracas, scrie BBC. Unul dintre cei eliberați este Gustavo Cárdenas, director al Citgo, o companie americană de rafinare controlată cândva de firma petrolieră de stat din Venezuela. Al doilea deținut este Jorge Alberto Fernández, care a fost arestat anul trecut în Venezuela, fiind acuzat de terorism.

Președintele american Joe Biden a confirmat eliberarea lor și a afirmat că cei doi au fost „deținuți pe nedrept în Venezuela”. Într-o declarație, președintele Biden a mulțumit trimisului prezidențial special, Roger Carstens și „întregii echipe diplomatice pentru eforturile lor neobosite de a asigura eliberarea deținuților și reuniunea familiilor”.

Un director eliberat. Cinci rămân în custodia statului venezuelean

Cárdenas face parte dintr-un grup de șase directori închiși, din domeniul petrochimic, cunoscut sub numele de Citgo 6. Un avocat al Citgo 6 a spus că restul de cinci directori petrolieri „sunt încă încarcerați”.

Cei șase, dintre care cinci sunt cetățeni americani născuți în Venezuela, în timp ce unul este rezident permanent al SUA - au fost reținuți în Venezuela în 2017, sub acuzații de corupție.

În noiembrie 2020, aceștia au fost condamnați la pedepse de închisoare mari, cuprinse între opt și 13 ani.

SUA a trimis o delegație în Venezuela pentru a stabili noi acorduri privind petrolul

Mai multe instituții media importante din America au raportat în acest weekend că președintele Joe Biden a trimis o delegație în Venezuela pentru a se întâlni cu dictatorul socialist Nicolás Maduro, pentru a discuta despre cumpărarea petrolului venezuelean, scrie Breitbart. 

Prețul țițeiului a crescut vertiginos la nivel internațional în lumina războiului dintre Rusia și Ucraina. În timp ce fricțiunile au început în 2014, ostilitățile au escaladat luna trecută după ce omul Vladimir Putin a anunțat lansarea unei invazii la scară largă a țării, inclusiv a capitalei Kiev, într-un presupus efort de „de-nazifiere” a țării. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel