Veneţia în pericol! Primarul Brugnaro, apel către UNESCO. Vasele de croazieră, marele pericol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
UNESCO ar trebui să pună Veneţia pe 'lista neagră' ca fiind în pericol să-şi piardă statutul de sit al Patrimonului Mondial, a declarat primarul oraşului, Luigi Brugnaro, relatează dpa joi.

'Vom scrie UNESCO şi le vom spune: Domnilor, puneţi-ne pe lista neagră!', a declarat Luigi Brugnaro într-un interviu acordat miercuri Radio24, într-o reacţie de nemulţumire evidentă faţă de guvernul italian, despre care el afirmă că blochează o soluţie practică de limitare a traficului navelor de croazieră în Laguna Veneţiană, aşa cum a cerut UNESCO.

Luigi Brugnaro şi-a exprimat nemulţumirea în special faţă de ministrul transporturilor, Danilo Toninelli, care este împotriva unui acord, încheiat în 2017 în timpul fostului guvern italian, de redirecţionare a navelor de croazieră departe de Bazinul San Marco. Toninelli, care face parte din Mişcarea Cinci Stele, susţine un plan mai radical de a interzice complet navele de croazieră în Laguna Veneţiană. Cu un astfel de ministru, 'spun UNESCO că poate este mai bine să ne pună pe o listă de monitorizare', pentru că 'Veneţia este în pericol şi noi ne simţim în pericol', a mai spus Luigi Brugnaro.

Vasele de croazieră din Veneţia au fost ani de zile o sursă de controversă. Criticii spun că navele uriaşe cu turişti sunt un pericol pentru mediu şi contribuie la supraaglomerarea turistică; în schimb, apărătorii, între care şi Brugnaro, declară că industria oferă locuri de muncă. La începutul acestei luni, un accident în care o navă cu turişti care trecea prin canalul Giudecca a lovit o ambarcaţiune de mici dimensiuni, rănind patru persoane, a reînviat solicitările pentru măsuri mai dure împotriva navelor de croazieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel