Vela: Dorin Dumitran, profilerul lui Dincă, ridicat la grad de cavaler de președinte, la propunerea mea
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Marcel Vela FOTO AGERPRES
Marcel Vela FOTO AGERPRES
Dorin Dumitran, profilerul Poliţiei Române care i-a conturat profilul psihologic lui Gheorghe Dincă, în dosarul „Caracal”, a fost ridicat la grad de cavaler de președintele Klaus Iohannis, a declarat, vineri, ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Pe 1 Decembrie, profilerul a primit de la domnul preşedinte Klaus Iohannis, la propunerea mea, o distincţie importantă la nivel naţional, un brevet care l-a ridicat la grad de cavaler. Nu am spus la foarte multă lume, dar ştiam evoluția cazului. La 1 Decembrie a fost avansat şi medaliat de către preşedintele României. (...) Nu am vrut să promovăm la un grad militar superior, poliţienesc superior, că el nu e militar, până nu s-a finalizat ancheta şi cazul. Dar în timpul anchetei l-am medaliat pentru că ştiam ce rezultate vor fi”, a spus Vela.

Conform sursei menționate, decorarea lui Dumitran s-a făcut la recomandarea sa. Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimiși în judecată miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre, transmite Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel