Vei avea o recoltă bogată de ceapă, dacă urmezi trucul grădinarilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Vei avea o recoltă bogată de ceapă, dacă urmezi trucul grădinarilor. Sursa foto: freepik.com
Vei avea o recoltă bogată de ceapă, dacă urmezi trucul grădinarilor. Sursa foto: freepik.com
Ceapa este una dintre cele mai comune culturi de legume care este cultivată în grădină.   

Grădinarii cu experiență știu că, pentru a obține o recoltă bună de ceapă, este necesar să proceseze materialul de însămânțare înainte de a-l planta. Astăzi vă vom spune care este soluția potrivită pentru prelucrarea răsadurilor de ceapă. În ce se soluție înmoaie grădinarii experimentați ceapa pentru a obține o recoltă bună?

Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece

Pregătirea înainte de însămânțare a cepei este foarte importantă pentru obținerea unei recolte bogate. În acest scop, grădinarii tratează arpagicul cu o soluție di bicarbonat. Și fac acest lucru deoarece bicarbonatul este antifungic și antiseptic.

Înmuierea arpagicului într-o soluție de bicarbonat de sodiu și apa va distrugere microorganismele patogene și îl va face mai rezistent la boli. Aceasta este o modalitate sigură de a îmbunătăți calitatea răsadului de ceapă.

În plus, înmuiat în această soluție, arpagicul va primi în plus o mulțime de nutrienți care îl vor ajuta să crească mai bine și să tolereze mai ușor seceta. Datorită acestui tratament al cepei, poți obține o recoltă bogată, chiar dacă o cultivi într-o grădină nefertilizată.

Cum să crești kiwi acasă în ghiveci? Urmează sfaturile grădinarilor și te vei bucura de fructe sănătoase și suculente

Pentru a pregăti acest remediu miraculos eficient și ieftin, datorită căruia ceapa va crește bine, va trebui să ai doar 2 ingrediente: bicarbonat de sodiu - 1 lingura, apă - 1 litru.

Dizolvă bicarbonatul de sodă în apă caldă. Înainte de înmuiere, nu uita să îndepărtezi stratul superior al cojii de arpagic. Lasă materialul săditor în această soluție cel puțin o jumătate de oră. Este indicat să acoperi vasul cu un capac, astfel încât soluția să se răcească mai încet, iar becurile să rămână calde tot timpul.

Dacă faci totul corect, vei obține o recoltă bogată de ceapă în grădină. Lichidul care rămâne după procesarea răsadurilor de ceapă nu trebuie aruncat. Vei avea nevoie în continuare de această apă alcalină! O poți turna în găurile atunci când plantezi ceapă în grădină. Aceasta este o modalitate excelentă de  dezinfecta solul și de a-l satura cu nutrienți.

Bureții vechi de vase pot proteja plantele de interior. Iată ce trebuie să faci

După înmuiere, scoate ceapa din soluția de bicarbonat. Las-o să se usuce într-un loc bine ventilat. Când răsadul este complet uscat, va fi gata pentru plantare în grădină.

Înmuierea arpagicului într-o soluție de bicarbonat este o modalitate simplă și eficientă de a-i îmbunătăți calitatea și de a obține o recoltă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel