Vehiculul electric Mustang Mach-E 2022 epuizat oficial. Ford a închis comenzile din cauza crizei lanțului de aprovizionare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube
Ford a închis comenzile pentru vehiculul electric (EV) Mustang Mach-E 2022 în această săptămână, invocând incapacitatea sa de a satisface cererea puternică în fața crizei continue a lanțului de aprovizionare.

În ultima lună, compania a restricționat cumpărătorii să selecteze multe dintre accesoriile extra ale  mașinii, permițând comanda numai pentru variantele Select și GT. În martie, compania a încetat să mai primească comenzi pentru variantele Premium și Route 1, potrivit News Week.

Purtătorul de cuvânt al Ford, Emma Bergg, a confirmat știrea, spunând că există „o cerere fără precedent”.„Vom continua să vindem numărul limitat de unități rămase din stocul dealerului”, a adăugat ea. „Vom comunica detaliile privind comanda MY23 (anul model 2023) de îndată ce vor fi disponibile.”

Producția versiunii 2023 este de așteptat să înceapă la sfârșitul acestui an la uzina de asamblare a companiei din Mexic. Planurile de a include un alt vehicul electric în acea linie de producție au fost abandonate.

La începutul acestui an, Ford a anunțat că va cheltui miliarde de dolari pentru a construi fabrici de producție de baterii în SUA.

În cadrul apelului Ford privind veniturile din al patrulea trimestru din februarie, CEO-ul Jim Farley a spus că, compania va putea să-și mărească capacitatea planificată pentru vehicule electrice la 600.000 de unități pe an în 2023. Se preconizează că o treime din această producție va fi pentru Mustang Mach- E.

„Într-adevăr, problema principală pentru noi este disponibilitatea bateriei”, a spus el. „Așa că ne asigurăm de fapt baterii suplimentare de ceva timp. Avem câteva opțiuni pentru Mach-E”.

Anul trecut, compania a vândut 27.140 de modele Mach-E

Versiunea de bază a Ford Mustang Mach-E din 2022 a început de la 43.995 USD, cu echipamentul GT de top începând cu puțin peste 61.000 USD.

Opțiunile de propulsie includ o baterie standard de 70 de kilowați-oră (kWh) care se combină cu un motor electric pentru a furniza 266 de cai putere. Opțiunea cu tracțiune integrală crește până la o baterie de 91 kWh și două motoare electrice, ceea ce oferă 317 cai putere.

BMW a lansat ultimul model din Seria 7. În Europa va fi disponibil doar în varianta electrică BMW i7

A fost lansat cel mai recent model BMW din seria 7. Modelul BMW i7 electric este dotat cu două motoare electrice și are o autonomie de peste 600 de km. Acesta este dotat cu ecran Theatre Screen, un ecran panoramic cu o rezoluție 8k și diagonală de 31 de inch.

Citește știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel