Vaticanul: OTV nu emite din Vatican. Diaconescu nu stă aici
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Dan_Diaconescu_01
Dan_Diaconescu_01

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat că OTV nu emite dintr-o "biserică a Vaticanului". În plus, precizează că Dan Diaconescu nici măcar nu stă acolo și toate informațiile sunt false și nefondate.  

[caption id="attachment_379491" align="alignleft" width="310"] Surdsa foto: libertatea.ro[/caption] Răspunsul a fost trimis Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Diaconescu declara in 7 octombrie, pentu paginademedia.ro, că a obținut o licență TV. Tot el spune că sediul televiziunii este într-o clădire a Vaticanului. Dan Diaconescu spune că "este un fel de biserică", unde la parter are 500 de metri. A completat că doar emisiunea lui se va realiza în Italia și un punct de lucru al OTV va fi în București.

"Afirmațiile din mass-media din România conform cărora televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu ar fi obținut licența de difuzare de la Vatican, amenajarea studioului într-o "biserică a Vaticanului" și rezidența în Vatican a lui Diaconescu însuși sunt absolut false și nefondate", afirma Pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de presa al Sfântului Scaun, într-o declarație trimisă Pr. Francisc Dobos, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Româno-Catolice de București, potrivit HotNews.

Pr. Federico Lombardi a precizat că "singurele transmisiuni tv difuzate din Vatican sunt cele ale Centrului de Televiziune Vatican", iar "rezidența în Statul Cetății Vaticanului este acordată numai unui număr foarte redus de persoane- ecleziastici sau laici- datorită serviciului lor pentru Sfântul Scaun sau Statul Cetății Vaticanului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel