Data publicării:

Orgie în biserică. Vaticanul investighează zvonurile referitoare la o petrecere „deocheată” dintr-o catedrală britanică

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Orgie în biserică. Vaticanul investighează zvonurile referitoare la o petrecere „deocheată” dintr-o catedrală britanică
Orgie în biserică. Vaticanul investighează zvonurile referitoare la o petrecere „deocheată” dintr-o catedrală britanică
Vaticanul investighează zvonurile despre o orgie care ar fi avut loc la o catedrală britanică, în perioada de restricții anti-Covid.  

Ca parte a unei investigații asupra circumstanțelor demisiei lui Robert Byrne din funcția de episcop de Hexham și Newcastle, biserica catolică analizează toate acuzațiile.

Se spune că mai multe persoane s-au plâns că părintele Michael McCoy, decanul Catedralei din Newcastle, i-a abordat pentru a participa la o petrecere într-un moment în care adunările nu erau permise, scrie The Guardian.

O sursă a eparhiei a declarat pentru Sunday Times: „Au fost făcute o serie de plângeri de către persoane din eparhie după ce au ieșit la iveală informații despre o petrecere sexuală care are loc în locuințele preoților de lângă Catedrala din Newcastle”.

McCoy, în vârstă de 57 de ani, s-a sinucis în aprilie 2021 la patru zile după ce a aflat că a făcut obiectul unei investigații de către departamentul de protecție a copiilor și adulților din poliția din Northumbria pentru abuz sexual asupra copiilor.

El a fost numit de Byrne în 2019, înlocuindu-l pe popularul părinte Dermott Donnelly, fratele mai mare al prezentatorului TV Declan Donnelly. Părintele Donnelly a murit de după o boală în iulie 2022.

Deși nu există nicio sugestie că Byrne a participat la petrecere, el a demisionat din funcția de episcop în decembrie, spunând credincioșilor că biroul său „a devenit o povară prea mare”.

Într-o scrisoare către cler, pe care a citit-o în Catedrala Sf. Maria din Newcastle, el a spus: „Propriul meu discernământ m-a făcut să recunosc că acum mă simt incapabil să continui să slujesc oamenii din eparhie în modul în care mi-aș dori”.

El a fost numit în 2019, după ce anterior a servit ca auxiliar în arhiepiscopia Birminghamului.

Într-o scrisoare văzută de Sunday Times, arhiepiscopul de Liverpool, Malcolm McMahon, care conduce dieceza până la numirea succesorului lui Byrne și conduce ancheta cu privire la demisia sa, a spus că a fost rugat de consilierii Papei să pregătească „un raport de profunzime asupra evenimentelor care au dus la demisia episcopului Byrne”.

Agenția Catolică pentru Standarde de Protecție (CSSA) a început săptămâna trecută un „audit neprogramat” la dieceză.

Steve Ashley, directorul executiv al CSSA, a declarat că organismul este independent și are „autonomie deplină”. El a spus: „Sfera de aplicare a activității de investigare va acoperi orice abuzuri raportate, presupuse abuzuri și alte preocupări în ansamblu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel