Vasile Lavric încerca să-și influențeze copiii să mintă. Contradicție și cu ultima seară în care a fost văzută victima
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Vasile Lavric se află în arest preventiv / Foto ilustrativ de Ichigo121212 de la Pixabay
Vasile Lavric se află în arest preventiv / Foto ilustrativ de Ichigo121212 de la Pixabay
Ancheta în cazul lui Vasile Lavric a fost una extrem de complexă, asta și pentru că nu s-a găsit nici până acum cadavrul victimei.

Procurorul de caz a fost nevoit să aducă probe indirecte, apelând inclusiv la relații din partea celor de la Facebook, prin intermediul autorităților americane. De asemenea, timp de câteva luni, din momentul uneia dintre perchezițiile efectuate la domiciliul din Rădăuți al lui Vasile Lavric și până la reținerea acestuia, anchetatorii au montat tehnică de înregistrare în locuință. Cu acest prilej, au putut auzi cum bărbatul își instruia copiii pentru ca aceștia să dea declarații care să nu îl incrimineze în nici un fel, scrie Monitorul de Suceava. 

Vasile Lavric este acuzat de comiterea infracțiunilor de violență în familie prin omor și profanare de cadavre sau morminte.

'Mămica ta, când vorbea cu tine, pe telefon cu bărbații, ți-a zis că pleacă, nu?'

În rechizitoriul de sesizare a instanței de judecată, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a arătat că „inculpatul a desfășurat manopere de influențare a fiilor victimei, în sensul în care declarațiile acestora să se coroboreze cu ale sale, la momentul în care organele de urmărire penală aveau să fie sesizate cu privire la lipsa de la domiciliu a soției sale”. În acest sens sunt redate și o serie de discuții dintre Vasile Lavric și copiii săi, surprinse cu ajutorul tehnicii de înregistrare care a fost montată în casa din Rădăuți cu ocazia unei percheziții.

Iată una din aceste discuții:

„Vasile Lavric: Alexuțu?

Voce minor: Da!

Vasile Lavric: Mămica ta, când vorbea cu tine, pe telefon cu bărbații, ți-a zis că pleacă, nu?

Voce minor: Nu mi-a zis, deci nu mi-a zis, că atunci când ați vrut voi să mergeți cu camioneta, atunci a plecat!

Vasile Lavric: Aaa, o zis că pleacă, nu? Adică ți-a zis că pleacă, nu?

Voce minor: Nu mi-a zis că pleacă... jur... că pleacă, eu doar m-am pus să dorm”.

În convorbire se face referire la ultimul moment în care copiii și-au văzut mama. Era în seara zilei de 10 iunie 2020, când Vasile Lavric și Aurica Lavric au plecat împreună pentru a realiza o operațiune de tractare. Din acea zi, nimeni nu a mai văzut-o pe Aurica Lavric, iar procurorii spun că aceasta a fost ucisă de soțul ei și apoi îngropată într-un loc necunoscut.

VEZI ȘI: Vasile Lavric și-ar fi ucis ultima soție pentru că trimitea „inimioare” pe Facebook

Bărbatul a susținut că nu ar fi plecat împreună cu soția

Și alte informații sunt în defavoarea lui Vasile Lavric. Acesta a menționat că în seara de 10 iunie nu ar fi plecat de acasă împreună cu Aurica Lavric. Mai exact, el a precizat că s-a culcat seara, iar dimineața soția sa lipsea. Acest aspect este infirmat de unul dintre copii, care a spus că părinții săi au plecat împreună de acasă, iar un altul a spus că în momentul în care a ajuns acasă Vasile și Aurica Lavric lipseau, iar a doua zi femeia nu a mai apărut.

Mai mult, în seara zilei de 10 iunie, de pe cardul bancar al mamei Auricăi Lavric, la care aceasta avea acces, a fost retrasă, aproape de miezul nopții, suma de 3.000 de lei. Cu ocazia anchetei, Vasile Lavric a spus că acel card era în posesia soției sale și nu cunoaște ce anume a făcut aceasta. Surpriza a venit la percheziția din 24 mai 2021, când cardul cu pricina a fost găsit în sacoul lui Vasile Lavric.

„În perioada dinaintea comiterii faptei, în timp ce se aflau în garajul inculpatului, acesta i-a cerut fiului său Lavric Mihai-Dorin să își țină palmele apropiate și i le-a imobilizat cu bandă adezivă gri cu inserție textilă, cerându-i să încerce să se elibereze”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorul de caz.

Citește continuarea articolului (ce motiv a invocat Vasile Lavric când a refuzat testul poligraf și cum a fost căutată soția sa de anchetatori) pe Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel