Vasile Gherasim: Zona metropolitană Bucureşti-Ilfov se va întinde până la Dunăre. DE CE calea ferată poate fi reactivată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
harta3_53262000
harta3_53262000

Conform deputatului PDL, Vasile Gherasim, în cinci ani, zona metropolitană Bucureşti-Ilfov se va întinde până la Dunăre şi va fi condusă de un guvernator. Sunt câteva dintre măsurile cuprinse în proiectul de regionalizare a României.

Potrivit proiectului, zona Bucureşti-Ilfov se va dezvolta în trei etape. Iniţial, se va comasa Bucureştiul cu Ilfovul, pentru ca în cinci ani graniţele regiunii să ajungă în zona de sud până la Dunăre. Consiliul Zonei Metropolitane va avea 105 consilieri, dublu faţă de câţi sunt în prezent, iar Guvernul va numi un guvernator, funcţie care ar corespunde celei de prefect al Capitalei.

Potrivit lui Gherasim, PDL doreşte ca în 2012 alegerile să se desfăşoare după noua organizare, adică în 8 circumscripţii electorale, în loc de 42 câte sunt în prezent.

Acesta a mai explicat pentru Gândul că marile campusuri universitare se pot muta în zona de nord a oraşului, că se vor scoate depourile RATB din Bucureşti şi se va construi un aeroport în zona de sud a Capitalei.

Potrivit deputatului, peste 65 la sută din casele construite după 1990 în jurul Capitalei aparţin bucureştenilor. "Până la viitoarele alegeri, primarii rămân intangibili şi chiar îşi vor spori atribuţiile. Vor primi competenţe sporite în domeniul protecţiei sociale, al sănătăţii sau al siguranţei cetăţenilor. Prefectul Capitalei va fi acela care va asigura legalitatea atât în Bucureşti, cât şi în Ilfov", a mai spus deputatul Vasile Gherasim.

De asemenea, conform specialiştilor, Zona Metropolitana va include şi cele 233 de kilometri de cafe ferată. Aproape jumătate dintre cele 61 de localităţi plus Capitala, care sunt cuprinse în proiectul Zonei Metropolitane Bucureşti, au staţie CFR. Potrivit unui studiu, oamenii fac naveta oricum înspre zonele din afara Capitalei, ceea ce înseamnă că staţiile CFR pot fi reactivate.

Specialiştii sunt de părere că primăriile trebuie să construiască parcări bine păzite în fiecare dintre aceste gări, ca astfel oamenii care au vrut să locuiască într-o zonă mai puţin aglomerată, dar să lucreze în Capitală, să poată veni de acasă cu maşina până la staţia CFR dintr-o anume localitate, ca de acolo să ia liniştit trenul până la staţia Pipera şi de acolo  cu metroul pot merge în oricare direcţie doresc.

Vasile Gherasim:  Zona metropolitană Bucureşti-Ilfov se va întinde până la Dunăre. DE CE calea ferată poate fi reactivată

Citește și: Povestiri din Zona Metropolitană Bucureşti: Vecinii spală cu rândul, că nu ţine reţeaua electrică. Dacă pornesc hidroforul, opresc calculatorul. Nici primăria nu se descurcă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel