Vasile Dâncu, decorat cu Crucea de Merit de Germania
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sociologul și profesorul  Vasile Dâncu a fost decorat cu Crucea de Merit în rang de cavaler, distincţie acordată de statul german. Ambasadorul Germaniei în România spune că ordinul reprezintă o recunoaştere a  apropierii şi sprijinului pe care acesta l-a acordat comunităţii germane din România.

„Profesorul Vasile Dâncu, de-a lungul carierei sale, în calitate de profesor, membru al Parlamentului sau membru al Guvernului, a creat şi a consolidat legăturile dintre Germania şi România. Este unul dintre oamenii remarcabili care se implică pentru a aduce împreună oameni de diferite naţionalităţi", a declarat Excelența Sa, Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei în România.

„Este un moment greu de descris şi care mă emoţionează cu adevărat. Cei din comunitatea germană sunt prietenii mei. Am o fascinaţie pentru cultura germană, pentru clasicismul ei, pentru soliditatea ei, şi cum a reuşit să dea tonul celor mai importante valori", a mărturisit Vasile Dâncu.

Sociolog renumit şi profesor la Universitatea Babeş-Bolay din Cluj-Napoca, Vasile Dâncu este preşedintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie - IRES şi membru fondator al Asociației Române pentru Evaluare și Strategie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel