Data publicării:

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, mesaj despre Crăciun. "Avem iar şansa de a alege Calea"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a venit cu un mesaj despre Crăciun şi despre şansa pe care o avem "de a alege Calea". 

"Taina Nașterii pământești a Creatorului Universului. Venirea Lui în lumea noastră pe calea cea mai firească: nașterea ca prunc. Atotputernicul devine ființa plăpândă prin excelență. Prima gură de aer pământesc, primul scâncet, prima privire mirată aruncată în jur.

Lumină din lumină.

Așa s-a aprins în întunericul istoriei omenirii asaltate de Rău „Lumina lumii” și a cunoștinței, a cunoașterii Adevărului.

O taină îmbibată de sens și dragoste. A Celui care „atât de mult a iubit lumea, încât…” a venit ca Om în ea pentru a aprinde un foc. În inima fiecăruia dintre noi.

„Foc am venit să arunc pe pământ şi cât aş vrea să fie acum aprins!”

Focul adevărului și al dragostei.

O iubire care copleșește până la lacrimi, când, în momente de rară luciditate, realizăm că nu o merităm.

Pentru că noi, fără contenire, trădăm. Atât adevărul, cât și dragostea.

Dar iubirea nu ține cont de asta. Ea (se) dăruiește.

Mângâind, vindecând, mântuind.

„Hristos se naște”. Nu doar s-a născut cândva. În inimile care-i fac loc Celui ce ne-a spus: „Unde este comoara voastră, acolo este și inima voastră”. Cuvânt la care refuzăm să ne gândim, pentru că, în lăcomia noastră nebunească, ne stingherește cumplit.

Oaspetele nevăzut, Oaspetele tăcerii, stă la ușă și bate. Ușor.

A-i deschide, înseamnă a ne lăsa ajutați, a ne lăsa pe „mâna Celui care ține orice cădere-a noastră… nesfârșit de blând”.

E doar „Tatăl nostru” care ne caută, cerșind-ne atenția și iubirea. Nu Satrapul din ceruri care ne spionează încruntat și răzbunător, așa cum smintitor mai e încă imaginat și chiar predicat uneori.

Crăciun.

Avem iar șansa de a deschide ochii, de a întoarce capul, de a alege Calea. De a nu rata iar Bucuria întremătoare care nu ia sfârșit odată cu trezirea din beția petrecerii. Aceasta nu se confundă cu Sărbătoarea.

Ce bine-ar fi să n-o ratăm, încă și încă o dată…", a scris Vasile Bănescu pe Facebook.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel