Data publicării:

Vasile Bănescu, mesajul zilei în contextul războiului din Israel: Nu pierdeţi vremea încercând să aflaţi dacă vă iubiţi aproapele

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, vine cu mesajul zilei în contextul războiului din Israel. 

"Nu vă pierdeți vremea încercând să aflați dacă vă iubiți aproapele. Purtați-vă ca și cum ar fi adevărat!

C.S.Lewis, Treburi cerești

Un îndemn care fulgeră în bezna prejudecăților noastre legate de „aproapele” și cine este el, a dubiilor sterile referitoare la ce anume și mai ales când am putea face ceva pentru cei pe care ne prefacem că nu-i vedem. Pentru absolut oricine ne intersectează rugător privirea. O privire posibil în agonie, pe care, cum spune Emily Dickinson, să nu o lăsăm să se-ntunece și să cadă:

Fără a dezvălui ce anume

Ar fi fost fericită să vadă.

Un gând care ar trebui să ne pună fertil pe gânduri.

Apoi pe fapte.

Evanghelia nu e un text pentru lectura de „loisir” (timpul nu trebuie omorât, ci trăit). E un „cod” de intrare pe teritoriul bunătății, milei care nu rănește, generozității nebunești, iertării și împăcării care lasă totdeauna de la sine.

Toate compunând gestul (auto)salvator al arcuirii - ca încordare a atenției -, al aplecării binevoitoare spre celălalt. De ce am ignora acest „cod” livrat de Cel despre care cei ce-L auzeau vorbind, simțeau intens că „nu vorbește ca un om” ? De ce l-am rata, ratând-ne definitiv?", a scris Vasile Bănescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel