Vasile Bănescu l-a taxat pe părintele Nicolae Tănase, care a spus că și „fetele sunt vinovate când sunt abuzate de băieți și trebuie judecate“ / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres / Captură foto YouTube
Foto: Agerpres / Captură foto YouTube
Părintele Nicolae Tănase a provocat o amplă dezbatere în România, după ce a declarat că „fetele frumoase atrag băieți“, iar „băieții intră la pușcărie pentru că au tras de ele“. Vasile Bănescu l-a taxat imediat pe preot pentru incriminarea femeilor în cazurile de abuz.

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a spus, în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR), că fetele frumoase care ajung să să fie abuzate sunt și ele vinovate într-o oarecare măsură, potrivit GDS.

El a susținut acest lucru la Constanţa, conferinţa “Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”.

„Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete. Vor fi condamnaţi şi vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate şi ele la judecată. Dacă el face şase ani de puşcărie, să facă şi ea trei-patru luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agăţat aşa, oricum, de ea, s-a agăţat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special. De aceea, creştinele noastre cândva aveau comportamentul lor, erau foarte atractive, aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în privire“, a precizat părintele Nicolae Tănase.

Vasile Bănescu: Mostră de „gândire” barbar clericalizată

Vasile Bănescu l-a taxat imediat pe acesta. Într-o postare pe Facebook, el l-a acuzat pe părintele Nicolae Tănase de „viziune sumbră și „gândire” barbar clericalizată, împotriva rațiunii, gingășiei și teologiei“.

„Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e și ea vinovată”.

Pentru că l-a ispitit. Doar e urmașa Evei, se știe.

Ergo, să facă și ea pușcărie.

Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinți înarmată împotriva rațiunii, gingășiei și teologiei, reducționistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putință raportare la realitate și la revelația biblică.

Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăși. Aprioric vinovată înaintea bărbatului și bărbăției.

Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă și eventual barboforă. Ce trist! Când miezul creștinismului e doar libertate, dragoste, bucurie.Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii și învierii“, a scrsi Vasile Bănescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel